Teriyaki-ingverilõhe ja ingverikurgidFoto: Jaan heinmaa
Kalatoitude retseptid
29. oktoober 2020, 06:06

RAVIB JA TOIDAB | Teriyaki-ingverilõhe ja ingverikurgid

Üks hea ja lihtne lõheroog päästab nii argi- kui ka peoõhtusöögi, eriti kui saad seda pakkuda soojalt pearoaks ja külmalt suupisteks. Kui pead lugu särtsakamast maitsest, võid ingverit kalale ja/või kurgile soovi korral ka rohkem lisada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
45 minutit

Koostisosad
1 tl Lõhefilee (600-700g)
1 tl Sool
3 tl Seesamiseemned
2 tl Värske riivitud ingver
1 dl Teriyaki-kaste
INGVERIKURGID
1 tk Pikk kurk (u 300g)
3 tk Rohelise sibula vars
3 spl Riisi- või valge veini äädikas
1 spl Värskelt riivitud ingver
1 spl Suhkur
1 tl Sool

Valmistamine

1. Pühi kala köögipaberiga puhtaks ja aseta nahk allpool ahjuvormi. Puista ühtlaselt peale 1 tl soola ja lase kalal veidi maitsestuda.

2. Rösti seesamiseemned kuumal kuival pannil kergelt kuldseks. Riivi ingver, sega teriyaki`ga ja määri kalale. Puista peale seesamiseemned. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

3. Viiluta kurk võimalikult õhukeselt näiteks mandoliiniga. Haki juurde sibulavarred, lisa äädikas, riivitud ingver, suhkur ja sool ning tõsta külma maitsestuma.

4. Paku kala ahjusoojalt pearoaks või jahtunult külma suupistena, mahedalt vürtsikad ingverikurgid sobivad lisandiks mõlemal juhul.