Kalatoitude retseptid

SOOMLASTE VARAMUST | Kotletid ja kartulid ehk Meremehepihvid  

Pille Enden, 15. oktoober 2020, 08:19
Selle ahjuroa inspiratsiooniks on soomlaste merimiespihvit ehk ahjuroog, milles on kihiti õhukesteks viiludeks lõigatud veise välisfilee ja kartulid. Siinses roas on veiseliha asemel veisehakklihast valmistatud kotletid, mille puhul pole vaja muretseda, et need pehmeks ei küpse. Neid pole vaja isegi päris küpseks praadida, vaid pannil ainult pruunistada. Osa kartulitest võib roas asendada porgandiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 1 tund ahjus

Koostisosad
1 kg Kartul
2 tk Sibul
600 g Segahakkliha
1 tk Muna
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
2 tl Sinep
4 dl Lihapuljong
3 tk Vürtsitera
2 tk Loorberileht

Valmistamine

1. Koori kartulid ja lõika üsna õhukesteks viiludeks, lõika sibulad ratasteks. Sega hakkliha hulka muna, sool ja pipar ning klopi läbi. Vormi 8 palli ja suru need lapikuteks kotlettideks. Pruunista pannil õlis mõlemalt poolt.

2. Lao pool kartulitest ja sibulad õliga määritud ahjuvormi põhja. Maitsesta soolaga.

3. Pane peale pihvid ja määri need sinepiga kokku. Pane peale ülejäänud kartulid ja maitsesta soolaga.

4. Kuumuta puljong, vala vormi, lisa vürts ja loorberilehed. Küpseta 200-kraadises ahjus u 1 tund või kuni kartulid on pehmed. Vahepeal kiika ahju, kui kartulid küpsevad liiga tumedaks, kata fooliumiga. Serveeri värske salati ja hapukurgiga.