SOOMLASTE VARAMUST | Kotletid ja kartulid ehk Meremehepihvid
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 1 tund ahjus
1 kg Kartul
2 tk Sibul
600 g Segahakkliha
1 tk Muna
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
2 tl Sinep
4 dl Lihapuljong
3 tk Vürtsitera
2 tk Loorberileht
Valmistamine
1. Koori kartulid ja lõika üsna õhukesteks viiludeks, lõika sibulad ratasteks. Sega hakkliha hulka muna, sool ja pipar ning klopi läbi. Vormi 8 palli ja suru need lapikuteks kotlettideks. Pruunista pannil õlis mõlemalt poolt.
2. Lao pool kartulitest ja sibulad õliga määritud ahjuvormi põhja. Maitsesta soolaga.
3. Pane peale pihvid ja määri need sinepiga kokku. Pane peale ülejäänud kartulid ja maitsesta soolaga.
4. Kuumuta puljong, vala vormi, lisa vürts ja loorberilehed. Küpseta 200-kraadises ahjus u 1 tund või kuni kartulid on pehmed. Vahepeal kiika ahju, kui kartulid küpsevad liiga tumedaks, kata fooliumiga. Serveeri värske salati ja hapukurgiga.