Küpsetised

NÄDALA KOOK | Saiavorm croissantide ja ploomidega 

Pille Enden, 9. oktoober 2020 09:21
Saiavorm croissantide ja ploomidegaFoto: Jaan Heinmaa
Croissantidega valmistatud saiavorm tuleb pealt krõbe ja seest pehme ning kreemine. Hästi sobivad vormi valmistamiseks ka pikemalt seisma jäänud tahked saiad. Vorm maitseb hästi külma piimaga serveerituna.
Koostisosad
600 g Ploom
3 spl Või
3 spl Pruun suhkur
4 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Piim
4 tk Keskmine (M) munakollane
2 spl Suhkur
0.5 dl Apelsinimahl või -liköör
6 tk Croissant
1 dl Apelsinimarmelaad
Või vormi määrimiseks

Valmistamine

1. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Lõika soovi korral väiksemaks. Sulata või pannil. Pane pannile ploomid ja suhkur ning kuumuta 3-4 minutit kuni ploomid pehmenevad.

2. Kuumuta kastrulis vahukoor ja piim peaaegu keemiseni ning võta pliidilt. Klopi kausis lahti munakollased ja suhkur, vala vähehaaval peale koore-piimasegu ja sega läbi. Lisa mahl või liköör.

3. Lõika croissantid pikuti pooleks, määri iga saiapooliku lõikepinnale õhuke kiht marmelaadi ja lao võiga määritud ahjuvormi põhja esmalt saiade alumised pooled. Pane peale ploomid ja kalla ka pannile tekkinud siirup. Lao peale ülejäänud saiapoolikud, vala koore-munasegu ja lase 15 minutit seista.

4. Kuumuta ahi 180 kraadini. Küpseta vormi 25-30 minutit. Serveeri soovi korral külma piimaga.

Samal teemal

20.11.2020
NÄDALA KOOK | Lahe ja mahe koorelikööriga toorjuustukook
13.11.2020
NÄDALA KOOK | Õunaruudud soolakaramelliga
06.11.2020
NÄDALA KOOK | Karamelli-marjakreemikook
30.10.2020
NÄDALA KOOK | Õuna-pohla-kohupiima purukook – klassika, mida ikka ja jälle küpsetada