Küpsetised

NÄDALA KOOK | Aprikoosi-hapukoorepirukas 

Pille Enden, 2. oktoober 2020 10:01
Aprikoosi-hapukoorepirukas Foto: Jaan Heinmaa
Klassikaline sügisene pirukas sametiste aprikooside ja kreemise hapukooretäidisega pole üldsegi läägelt magus, nagu arvata võib, vaid mõnusalt magus-hapu. Küpsetest aprikoosidest saab pirukas meeldivalt värske puuviljase maitse, aga ka konservaprikoosid sobivad täidisesse. 
Koostisosad
PÕHI
3 dl Nisujahu
125 g Külm või
2 spl Suhkur
1 tk Munakollane
Sool
TÄIDIS
4 tk Munakollane
4 dl Hapukoor
5 spl Suhkur
1 tk Vanillikaun
12 tk Aprikoos

Valmistamine

Haki jahu ja või puruks, lisa suhkur ja munakollane ning töötle ühtlaseks tainaks. Keera toidukilesse ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru tainas 20 cm vormi põhja ja äärtele, torka põhi kahvliga läbi. Küpseta 12-15 minutit või kuni põhi on kuldpruun. Võta vorm ahjust ja alanda kuumus 175 kraadile.

Vispelda munakollased hapukoore ja suhkruga lahti. Lõika vanillikaun pooleks ja kaabi seemned välja, sega munakollasesegusse. Kalla segu põhjale.

Poolita aprikoosid, eemalda kivid ja pane täidisele lõikepool all. Küpseta 40-45 minutit kuni täidis on tahenenud.

Samal teemal

13.11.2020
NÄDALA KOOK | Õunaruudud soolakaramelliga
30.10.2020
NÄDALA KOOK | Õuna-pohla-kohupiima purukook – klassika, mida ikka ja jälle küpsetada
19.10.2020
NÄDALA MAIUS | Kiivi-avokaadosmuuti kausiroana
09.10.2020
NÄDALA KOOK | Saiavorm croissantide ja ploomidega