Grillitud arbuusisteik marineeritud krevettidega Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
28. august 2020, 08:39

MIDAGI UUT JA MAITSVAT SÜTELE | Grillitud arbuusisteik marineeritud krevettidega

Kui suve teiseks pooleks on juba kõike grillitud ja ihkaks midagi uut, siis grillitud arbuus on just see, mis elevust tekitab. Nüüd on arbuusid ka mõnusalt küpsed ja magusad. Arbuus saab grillimisel juurde kerge suitsumaitse ja marineeritud krevetid on sellele mõnusaks lisandiks. Grillimisel on parem kasutada seemneteta arbuusi.
Koostisosad
360 g Külmutatud või jahutatud suured krevetid
1.5 dl Õunaäädikas
0.5 dl Vesi
1 dl Oliiviõli (pluss 2 spl)
2 tl Purustatud koriandriseemned
1 tk Keskmine punane sibul
1 tk Keskmine jalopeno
1 tk Arbuusiviil (3 cm paksune)
0.5 dl Petersellilehed
Sool
Laimisektorid serveerimiseks

Valmistamine

1. Sulata külmutatud krevetid. Sega äädikas, vesi, 1 dl oliiviõli, 1 sl soola ja koriandriseemned kastrulis, kuumuta keemiseni.

2. Lõika sibul ja jalopeno õhukesteks viiludeks. Pane kuuma marinaadi krevetid, sibula- ja jalopenoviilud. Kata pott kaanega, võta pliidilt ja lase 15-20 minutit seista, vahepeal sega korra.

3. Lõika arbuusi keskosast üks suur u 3 cm paksune viil ja lõika see sektoriteks. Pintselda sektorid 2 sl oliiviõliga ja puista peale soola. Pane grillile ja grilli kuni arbuus pehmeneb, u 3-4 minutit kummaltki poolt. Võta grillilt, tõsta vahukulbiga peale krevetid ja nirista lusikaga ka natuke marinaadi, puista peale petersellilehti ja serveeri juurde laimisektorid.