MIDAGI UUT JA MAITSVAT SÜTELE | Grillitud arbuusisteik marineeritud krevettidega
360 g Külmutatud või jahutatud suured krevetid
1.5 dl Õunaäädikas
0.5 dl Vesi
1 dl Oliiviõli (pluss 2 spl)
2 tl Purustatud koriandriseemned
1 tk Keskmine punane sibul
1 tk Keskmine jalopeno
1 tk Arbuusiviil (3 cm paksune)
0.5 dl Petersellilehed
Sool
Laimisektorid serveerimiseks
Valmistamine
1. Sulata külmutatud krevetid. Sega äädikas, vesi, 1 dl oliiviõli, 1 sl soola ja koriandriseemned kastrulis, kuumuta keemiseni.
2. Lõika sibul ja jalopeno õhukesteks viiludeks. Pane kuuma marinaadi krevetid, sibula- ja jalopenoviilud. Kata pott kaanega, võta pliidilt ja lase 15-20 minutit seista, vahepeal sega korra.
3. Lõika arbuusi keskosast üks suur u 3 cm paksune viil ja lõika see sektoriteks. Pintselda sektorid 2 sl oliiviõliga ja puista peale soola. Pane grillile ja grilli kuni arbuus pehmeneb, u 3-4 minutit kummaltki poolt. Võta grillilt, tõsta vahukulbiga peale krevetid ja nirista lusikaga ka natuke marinaadi, puista peale petersellilehti ja serveeri juurde laimisektorid.