Kihiline marja-piimakissell Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
2. september 2020, 08:51

KOOGI ASEMEL | Vitamiinirikas marja-piimakissell

Lahe ja värskendav marja-piimakissell on hea alternatiiv koogile. Tõsta kissellid kihiti pokaalidesse alles siis, kui need on täiesti jahtunud.. Et kissellid kiiremini jahtuks, võid need tõsta kastruliga külma vette. Kisselle võib serveerida ka väikestes purkides Retseptis on arvestatud puhastatud marjade kogus.

Kogus: seitsmele

Koostisosad
MARJAKISSELL
4 dl Mustsõstrad
4 dl Punased sõstrad
1 l Vesi
2.5 dl Suhkur
2 spl Kartulitärklis
2 dl Mustikad
2 dl Vaarikad
PIIMAKISSELL
4 spl Maisitärklis
8 dl Piim
1 dl Suhkur
1.5 tl Vanillipasta või- ekstrakt
Kaunistamiseks mustikad, vaarikad ja sõstrad

Valmistamine

Pane sõstrad potti, lisa vesi ja suhkur, keeda kuni marjad on pehmed, u 10 minutit. Püreesta saumikseriga või blenderis.

Pane uuesti pliidile, sega kartulitärklis vähese külma veega, lisa potti ja kuumuta segades keemiseni. Ära keema lase.  Lase jahtuda ja sega hulka mustikad ning vaarikad.

Sega maisitärklis vähese külma piimaga. Mõõda ülejäänud piimakisselli ained potti, sega hulka lahustatud maisitärklis ja kuumuta keemiseni. Keeda mõni minut kuni kissel pakseneb. Võta pliidilt ja lase jahtuda.

Tõsta kissellid ettevaatlikult kihiti pokaalidesse ja pane serveerimiseni külmkappi. Serveeri marjadega.