Punase sõstra-banaanimoosFoto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 14. august 2020 07:21
Punane sõstar on üks hea mari – ilus põõsa peal ja särtsakas suus, ning teeb ka moosid maitsvaks ja ilusat värvi. Selle retsepti järgi saad tumeroosa ja tänu banaanile eriti mesise maitsega keedise, mis sobib nii pannkoogi peale kui ka juustulauale. Hea nipp on sõstrad enne keetmist puruks töödelda, nii peenestad ka sõstraseemned pisemaks.

Koostisosad
700 g Punased sõstrad
400 g Küpsed banaanid
400 g Moosisuhkur
1 tk Suur sidrun

Valmistamine

1. Nopi sõstrad rootsude küljest lahti. Koori banaanid, lõika marjade juurde tükkideks ja püreesta kõik saumikseriga ühtlaseks. Pigista sidrunimahl peale, lisa suhkur ja sega läbi.

2. Lase rahulikult keema tõusta ja moosil tasakesi umbes 5 minutit podiseda. Seejärel jaga kuum moos steriliseeritud purkidesse.