Kergelt küpsetatud köögiviljad õrnas õli-sidrunimarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
20. juuli 2020, 07:45
TAIMNE JA TERVISLIK | Kergelt küpsetatud köögiviljad õrnas õli-sidrunimarinaadis
Marinaadis köögiviljad on hea lisand igasugusele grilltoodangule. Kasuta hooaja vilju – seda, mis parasjagu peenral küps või turul värske. Küpsetades-grillides jälgi, et köögiviljad liiga pehmeks ei muutuks, sest küpse ja krõmpsu tasakaal mõjub ka maitsele hästi.
Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + maitsestumisaeg
Koostisosad
1.5 kg Värsked köögiviljad: suvikõrvits, porgand, paprika, pastinaak, brokoli, lillkapsas
Õli
MARINAAD
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Oliiviõli
2 tk Küülauguküüs, pressitud
0.5 tl Sool
0.5 tl Küüslaugupipar
Suhkur
1.5 kg Värsked köögiviljad: suvikõrvits, porgand, paprika, pastinaak, brokoli, lillkapsas
Õli
MARINAAD
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Oliiviõli
2 tk Küülauguküüs, pressitud
0.5 tl Sool
0.5 tl Küüslaugupipar
Suhkur
Valmistamine
1. Puhasta köögiviljad, lõika suuremateks tükkideks ja tõsta ahjuplaadile (või grillpannile). Nirista pisut õli peale ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni köögiviljad hakavad pehmemaks muutuma, vahepeal sega. Grillil küpsetades ole hoolas, sega tükke ja jälgi, et need suures kuumusel liiga pehmeks ei küpseks.
2. Sega kokku marinaad ja vala soojadele köögiviljadele. Lase maitsestuda vähemalt paar tundi või järgmise päevani.
Kommentaarid (0)