Foto: Envato Elements
Sisuturundus
1. juuli 2020, 09:51

Miks eelistada oma toidulaual mereande?

Suvi on grillipidude aeg ning loomulikult leiab just siis meie toidulaualt eriti palju lihatooteid. Reaalsus on aga see, et liigne liha söömine väsitab organismi, sest seda on keerulisem seedida. Mida siis aga valida peolauale?

Üks hea idee on mereannid, näiteks kaheksajalad, konnakoivad, kalmaarituubid, kammkarbid, rannakarbiliha, tiigerkrevetid, valge kala ja muu selline. Peale tõiga, et need on figuurisõbralikumad (kalorsus on keskmiselt neli korda väiksem kui lihal), sisaldavad need ka rohkelt kasulikke vitamiine, mineraale ja omega-3 rasvhappeid. Ükskõik millist mereandi eelistada, võib kindel olla, et keha saab piisava koguse kaltsiumit ja joodi.

Jaapanlased on tuntud muuhulgas selle poolest, et nende oodatav eluiga on kõrgem kui enamikel teistel rahvastel. Jaapanlaste igapäevasesse menüüsse kuuluvad kala ja mereannid, niisiis võib öelda, et taoline dieet soodustab tervislikku elu ja suuremat immuunsust.

Peale selle näevad erinevad mereandidest delikatessid peolaual eriti põnevad välja ning jätavad külalistele hea mulje.

Kust aga leiab kvaliteetseid ja hea hinnaga delikatesse? Hea variant on Kapten Grant, mis tegeleb kala ja mereandide müügiga juba 2000. aastast. Vaata valikut Kapten Granti e-poes SIIN!