Küpsetised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Rabarberi-martsipani kook 

Evelin Ilves, 14. juuni 2020, 07:16
Rabarberikook jäätisegaFoto: PantherMedia/Scanpix
Täna jagan teiega võrratut varasuvist koogiretsepti, mille jaoks tasub rabarberit ka sügavkülma varuda – superhea maitsekombo ja lihtne teha ka!

6 -le

  • 6-800g rabarberit
  • 1spl tärklist
  • 1dl heledat roosuhkrut
  • 1dl mandlilaaste

Tainas rabarberi peale

  • 1 kl nisujahu (või gluteenivaba versioonina toortatra jahu)
  • 1kl kaerahelbeid
  • ¼ -1/2 kl heledat roosuhkrut (võib olla rohkem, kui serveerid ilma jäätiseta)
  • 1tl jahvatatud kardemoni
  • 100g mandlimassi, 40-60%-st
  • 100g taluvõid

Pane ahi 200C sooja. Määri ilus keraamiline ahjuvorm võiga (kooki serveeri samas vormis!). Koori ja lõigu rabarber vormi põhja 1-2 cm pikkusteks tükkideks. Sega suhkur ja tärklis ning puista ühtlaselt rabarberitele.

Taignaks sega jahu ja kaerahelbed suhkru ja kardemoniga. Riivi sisse mandlimass ja sega jahuga. Haki segusse külm või. Näpi kiiresti purumassiks – et või ei jõuaks sulada!

Raputa segu rabarberitele, kõige peale puista mandlilaaste.

Küpseta 200C juures ca 25 min. Jälgi, et mandlilaastud ära ei kõrbeks!