Maasika-jogurtipirukas Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
12. juuni 2020, 10:05

NÄDALA KOOK | Maasika-jogurtipirukas

Mureda põhja ja kreemise täidisega pirukas on meie pere maasikaaja lemmik ja nõutud sõpradegi hulgas.  Sobib hästi nii grilliõhtu lõppakordiks kui desserdiks jaanipäevapeole. Pirukas peaks enne lahtilõikamist olema täiesti jahtunud, siis on täidis tahe ja küpsetis maitsvam.
Koostisosad
PÕHI
200 g Või (pluss vormi määrimiseks)
1 dl Suhkur
5 dl Nisujahu
1 tk Muna
1 tl Vanillsuhkur
Sool
MAASIKA-JOGURTITÄIDIS
200 g Kreeka jogurt
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
500 g Maasikad
1 dl Mandlilaastud

Valmistamine

10 tk

1. Vahusta või suhkruga. Klopi hulka muna, lisa jahu, vanillisuhkur ja sool ning sega ühtlaseks tainaks.  Määri 26 cm pirukavormi põhi ja ääred võiga, suru tainas vormi põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jogurti hulka lahtiklopitud munad, suhkur ja vanillisuhkur. Lao tainale pooleks lõigatud maasikad, lõikepool all, ja kalla peale jogurti-munasegu ning puista mandlilaastud. Küpseta kooki 30 minutit või kuni tainas on kuldpruun ja täidis tahe. Võta ahjust ja lase jahtuda.