MakaronisalatFoto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
2. juuni 2020, 07:00

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Makaronisalat

 Vana hea makaronisalat on lihtne valmistada ning viib kiiresti nälja minema. Taimne versioon rahvalemmikust on sama maitsev, aga kordi tervislikum. See kaste sobib hästi ka neile, kel on piimatoodete vastu allergia.

Kogus: kuuele

Aeg: 25 min 

Vaja läheb:

Salat:

  • 280 g puruks murtud makarone või mõnd lühemat pastasorti
  • 1 paprika, tükeldatud
  • 1 keskmine sibul, hakitud
  • 4 tomatit, tükeldatud
  • 1 väike kurk, tükeldatud
  • ¾ tassi hapukurki, hakitud
  • oliivid (valikuline)

Kaste:

  • 1,5 tass valgeid ube, kurnatud ja loputatud
  • 160 ml taimset piima
  • 40 g kooritud kanepiseemneid(või ⅓ tassi leotatud india pähkleid)
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 spl Dijon sinepit (või maitse järgi rohkem)
  • 1 spl laimi- või sidrunimahla
  • 1 spl valget äädikat või õunaäädikat (või maitse järgi rohkem)
  •  0,5 tl meresoola (maitse järgi rohkem)
  • maitse järgi musta pipart
  •  värsket till 

Valmistamine:

Keeda makaronid.

Pane blenderi valged oad, taimne piim, kanepiseemned (või india pähklid), küüslauguküüned, sinep, laimi- või sidrunimahl, äädikas, meresool ja must pipar. Blenderda kuni kaste on ühtlane ja kreemjas. Aseta kõrvale.

Pane suurde kaussi jahutatud makaronid, tükeldatud paprika, sibul, tomatid, kurk ja hapukurk. Kalla kaste peale ning sega läbi.

Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid. 

Kaunista värske tilliga ja naudi!