Lihatoidu retseptid

FIGUURISÕBRALIK PITSA! Hakkliha ja juustuga üleküpsetatud kapsasteigid 

Pille Enden, 25. mai 2020, 08:38
Hakkliha ja juustuga üleküpsetatud kapsasteigid Foto: Jaan Heinmaa
Üleküpsetatud kapsasteigid meenutavad pitsat, kuid on oluliselt lahjemad, sest põhjaks on vaid kapsas. Roog maitseb parimana koheselt peale ahjust väljavõtmist serveerituna. Kapsad võib röstida ja täidise valmis teha varem, ja siis ahju panna vahetult enne serveerimist. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Keskmine kapsas
2 spl Oliiviõli
300 g Veisehakkliha
2 spl Täisterasinep
3 spl Tomatipüree või -kaste
2 tl Hakitud tüümian
120 g Riivitud juust nt cheddar
150 g Tomatid
0.5 dl Hakitud roheline sibul
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 230 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika kapsas 1,5 cm viiludeks-ratasteks. Pane ahjuplaadile, pintselda oliiviõliga ja raputa peale soola ning pipart. Rösti 15-20 minutit, kuni kapsas on äärtest krõbe.

2. Pruunista pannil hakkliha. Lisa sinep, tomatipüree ja tüümian, kuumuta läbi ja maitesta soola ning pipraga. Tõsta hakkliha kapsastele, raputa peale riivjuust ja pane hakitud tomatid.

3. Pane ahju ja küpseta kuni juust on sulanud, u 7 -10 minutit. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja serveeri soojalt.