TAIMNE PÄEVARETSEPT | Täidetud bataadid
Kogus: neljale
Vaja läheb
- 4 keskmist bataati
- 1 purk kikerherneid
- 0,5 spl oliiviõli
- 0,5 tl köömneid, koriandrit, kaneeli, paprikat
- Näpuotsatäis meresoola
Küüslaugu-ürdikastmeks
- Veerand tassi hummust
- Sidrunimahl poolest sidrunist
- 1 tl tilli
- 3 küüslauguküünt
- Vett
- Maitsestamiseks meresoola
Katteks
- Veerand tassi kirsstomateid
- Veerand tassi peenestatud peterselli
- 2 spl sidrunimahla
Tee nii
Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane foolium suurele küpsetuspannile.
Pese bataadid korralikult ja lõika poolikuks.
Kui kikerherned on veega üle loputatud ja natuke kuivanud, sega need oliiviõli ja maitseainetega. Pane kikerherned fooliumiga kaetud küpsetusplaadile.
Hõõru bataadid natukese oliiviõliga ja pane need lõikekoht allpool küpsetusplaadile. Pane kikerherned ja bataadid koos ahju 25 minutiks küpsema.
Samal ajal kui bataadid ja kikerherned küpsevad ahjus, tee kaste. Selleks lisa kõik kastme komponendid kaussi ja sega kuni kaste on ühtlane.
Valmista ka kate. Selleks lisa tomatitele sidrunimahl ja petersell ja jäta marineerima.
Kui bataadid on küpsed ja kikerherned kuldpruunid, siis võta nad ahjust välja
Serveerimiseks pööra bataadid ümber ja purusta natuke seestpoolt. Pärast seda pane peale kikerherned, kaste ja peterselli-tomatikatega. Serveeri koheselt.
Kommentaarid (0)