MannakookFoto: Evelin Ilves
Taimetoidu retseptid
26. aprill 2020, 07:32

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Lihtne mannakook mooniseemnetega, mis sulab suus

Jagan teiega täna toredat koogiretsepti, mis on üks tõeline leid vanausuliste köögist. Mu Kasepäält pärit sõbranna leidis selle kohaliku legendaarse toidukunstniku Varvara retseptiraamatust, lisas sinna mooniseemned ja tulemuseks on imelihtsalt valmiv suus sulav kook.

Tema pere tähistas selle koogiga oma Peipsi-äärse maakodu laua ümber minu sünnipäeva ja jagas minuga ka retsepti ja pilte. Muuseas on see üks killuke Peipsiveere kokaraamatust, mida ta karantiini ajal seal idüllilises külas hetkel meisterdab. On, mida oodata! 

Vaja läheb:

  • 1 klaas mannat
  • 1 klaas hapukoort
  • 1 klaas suhkrut
  • 3 muna
  • 3 spl mooniseemneid
  • 1/4 tl soodat
  • 1/4 tl soola

Tee nii

1. Sega kausis manna, hapukoor, suhkur ja mooniseemned. Lase seista 2 tundi, et manna paisuks.

2. Seejärel sega sisse muna, sool ja sooda – sega korralikult läbi!

3. Kalla segu lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180 °C ahjus umbes 35 minutit.

4. Kaunista värskete marjadega, vaniljekaste sobib samuti oivaliselt lisandiks, aga niisama on ka hea!

Naudi igiammuse lihtsuse võluvat maitset!

Armastust teie südameisse ja padadesse!