Lihatoidu retseptid

Värske kapsa ja hakkliha panniroog  

Pille Enden, 27. aprill 2020, 07:06
Värske kapsa ja hakkliha panniroog Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja kerge panniroog valmib kiiremini varajasest värskest kapsast. Kui meeldib, sega hautise hulka hapukoort, kuid hautis on maitsev ka ilma selleta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Veisehakkliha
3 spl Õli
2 spl Tomatipüree
1 tk Sibul
800 g Varajane kapsas
2 tk Küüslauguküüs
1 prk Purustatud tomatid (400g)
2 dl Köögiviljapuljong
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta 1 sl õli pannil, pruunista selles hakkliha ja sega hulka tomatipüree. Kuumuta läbi, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pannilt ära.

2. Haki sibul, kapsas ja küüslauk üsna peeneks. Lisa pannile 2 sl õli ja hauta selles sibulat 3-4 minutit.

3. Lisa kapsas ja küüslauk ning kuumuta läbi. Vala pannile purustatud tomatid ja puljong, kuumuta  kuni  hautis hakkab vaikselt podisema.

4. Pane pannile pruunistatud hakkliha ja kuumuta uuesti keemiseni. Nüüd alanda kuumust, kata pann kaanega ja hauta kuni kapsas on pehme. Maitsesta soola ja pipraga, serveeri kas lisanditeta, kartulite või riisiga.