Kiire lihakaste konservist kurgi ja seentega Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
29. aprill 2020, 08:40

Kiire lihakaste konservist kurgi ja seentega

Kui kapis on varuks mõni lihakonserv, siis saab lõuna- või õhtusöögimure hõlpsasti lahendatud. Kartul, riis või pasta juurde keeta ja ongi valmis. Kastmesse sobib nii veise-, sea- kui ulukilihakonserv. Kastmesse võib segada ka hapukoort, kuid ka ilma selleta maitseb hästi. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Sibul
1 spl Või
150 g Šampinjonid (või 1 prk konservšampinjonid)
1 dl Tomatipüree
7 dl Vesi
1 spl Sinep
3 tk Marineeritud kurk
2 krp Veiselihakonserv, nt veiseliha omas mahlas (a 240g)
1 dl Hapukoor
Sool
Must pipar
Hakitud petersell

Valmistamine

1. Koori ja haki sibulad, kuumuta võis 6-7 minutit, kuni sibul on pehme ja klaasjas.

2. Lisa viilutatud sampinjonid ja kuumuta mõni minut kuni seened pehmenevad. Sega hulka tomatipüree ja kuumuta läbi.

3. Kalla peale vesi, lisa sinep ja hakitud kurgid. Sega hulka tükeldatud konserv, kuumuta keemiseni ja hauta 3-4 minutit.

4. Sega hulka hapukoor, puista peale maitserohelist ja serveeri riisi, makaronide või kartuliga.