Taimetoidu retseptid

Röstitud küüslaugu pesto  

Pille Enden, 7. mai 2020 07:45
Röstitud küüslaugu pesto Foto: Jaan Heinmaa
Viiruste ajal ei ole ükski küüslauguamps liigne. Mõnusa küüslaugumekiga mahe pesto sobib nii näkileivale kui lihale. 
Koostisosad
4 tk Suur küüslaugupea (u 180g)
50 g India pähklid
1 pott Basiilik
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Oliiviõli
Sool
Mudt pipar

Valmistamine

2 dl

1. Kuumuta ahi190 kraadini. Eemalda küüslaugupeadelt välimised koored ja lõika pealt viil ära.

2. Mässi küüslaugupead fooliumisse ja küpseta 30-35 minutit, kuni küüned on hästi pehmed. Võta ahjust ja fooliumist, lase jahtuda.

3. Rösti pähklid kuival pannil.

4. Pigista küüslauguküüned kestadest välja ja pane kombaini. Lisa basiilikulehed, osa sidrunimahlast, pool õlist ja pähklid, töötle ühtlaseks pastaks.

5. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka ülejäänud õli. Soovi korral maitsesta veel sidrunimahlaga. Töötle läbi ja pane purkidesse. 

Samal teemal

01.10.2020
VÄRISE, VIIRUS! Siit leiad ülevaate tervist turgutavatest toitudest ja retseptidest
06.05.2020
KASULIK: põhjalik ülevaade karu-, muru- ja neist teistest laukudest
13.04.2020
VIDEO | KÜÜSLAUK AITAB! Koroonahirmus tadžikid jätsid turgudele tühjad letid
30.03.2020
Vürtsikas hakkliha-makaronisupp