MaasikašarlottFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
24. aprill 2020, 12:02

Maasikašarlott

Maasikamaitseline kook on iga pidupäeva vääriline! Mahedas ja marjases koogis on tavapärase rullbiskviidi asemel kasutatud õhulisi küpsiseid. Koogi võib valmistada lahtikäivasse koogivormi, kõrgemasse kaussi või ka keeksivormi. Viimasel kahel juhul on oluline nõu toidukilega vooderdada, et koogi ilusasti kätte saaks.
Koostisosad
MAASIKATÄIDIS
4 tk Želatiinileht
300 g Maasikad (külmutatud või värsked)
1 dl Suhkur
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
200 g Ladyfingers või savoiardi küpsised
3 dl Rõõsk koor 35%
6 spl Tuhksuhkur
200 g Kohupiim
KAUNISTUSEKS
1 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Tükeldatud maasikad
Mündilehed

Valmistamine

10 tk

1. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku.

2. Pane 200 g tükeldatud maasikaid ja suhkur kastrulisse ning keeda kuni marjad pehmenevad, püreesta saumikseriga.  Lahusta kuivaks pigistatud želatiinilehed kuumas maasikapürees. Sega hulka sidrunimahl ja lase jahtuda.

3. Võta u 2-liitrine kõrgete äärtega kauss või 20 cm lahtikäiv koogivorm ja kata toidukilega. Lao küpsised ümberringi vormi äärtesse nii, et küpsise ilusam külg jääb vastu vormi pinda.  Vajadusel lõika küpsised lühemaks, ära lõigatud jupid saad panna täidisesse.

4. Vahusta koor tuhksuhkruga. Sega kohupiima hulka esmalt toasoe maasikapüree ja siis vahukoor. Tõsta pool segust vormi, pane peale 3-4 sl tükeldatud maasikaid ja lao peale kiht küpsiseid. Pane peale  veel 3-4 sl  maasikaid ja ülejäänud vaht. Lao peale kiht küpsiseid.

5. Kata vorm kilega ja pane vähemalt 3 tunniks, aga parem kui üleöö külmkappi. Kummuta alusele, eemalda toidukile. Vahusta koor ja tõsta või pritsi kondiitripritsist koogile, kaunista maasikate ja mündilehtedega.