Toiduuudised

SUPIPÕHJAST SUPERTOIT: kuidas keeta tervislikku puljongit?  

Kersti Eero, 25. aprill 2020 12:18
Kuigi puljong tahab pliidil pikalt keeda, tuleb vahtu üldjuhul korjata ainult 15–20 minutit pärast keema hakkamist.Foto: Panthermedia
„Puljongi keetmiseks on vaja ikka konti ja juurikat. Liha ei anna puljongile midagi juurde,“ ütleb juba kolm aastat päevast päeva puljongikeetmisele pühendunud Helgor Markov. „Mida kauem keeta, seda rohkem maitset. Mida rohkem konti, seda rohkem maitset,“ soovitab ta kondipuljongeid keeta 12–24 tundi. Poti sisust võiksid moodustada 40% kondid, 20–30% aedviljad ja ülejäänu oleks vesi.

Kellel vähemalt kuueks tunniks kannatust potti passida ei jagu, võiks veisekontide asemel panna tulele kana. Väiksemate luudega linnule piisab minimaalselt neljast tunnist, umbes sama ajaga pääseb mõjule ka kala maitse. Köögiviljapuljongit keetes aitab tempot tõsta see, kui juurikad juppideks lõigata.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

02.05.2020
HEAD GRILLKANA PÄEVA! 7 ideed, kuidas tervest kanast mitu päeva süüa saab
04.02.2020
MAITSVALT JA RUTTU: lihtsad ja soodsad road külmutatud köögiviljadest
18.01.2020
VÕIDUKAS VEGEPULJONG! Eesti aedviljapuljong võitis hiiglaslikul toidumessil kõige innovaatilisema mahetoote tiitli