Toiduuudised

JUURETISELEIB: miks vahel tuleb leib hapu ja vahel tikub „seepi“ jääma?  

Lilija Suburg, Tartu Kutsehariduskeskuse kondiitriõpetaja, 25. aprill 2020 13:25
Kui juuretis olemas, kulub leivatainal kerkimiseks 14-16 tundi ja seejärel küpsemiseks 40-50 minutit.Foto: Erakogu
 Oled juba ammu unistanud oma leivateost, kuid ei ole juuretise aretamiseks aega leidnud. Nüüd on õige aeg see mõte teoks teha. Kui sul on võimalik seitsme päeva jooksul samal kellaajal umbes kümme minutit leivajuuretisele pühenduda, siis otsi aga jahukott välja. Kui aga juuretis on juba olemas, võid peale rukkileiva küpsetada ka juuretisega saia, ciabatta't, pannkooke ja palju muud. Juuretis püsib külmikus kaks nädalat töövõimelisena.