Kikeherne karriFoto: Unsplash
21. aprill 2020, 05:09
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Eriolukorrasõbralik kikerhernekarri
Chana masala ehk kikerhernekarri on tõeline India toidu pärl, mis võitnud südameid üle maailma. Seda põhjusega - proovi seda imetoitu tänaseks õhtusöögiks valmistada ja lubame, et sellest saab uus lemmik Sinu menüüs. Muide, selle roa põhilised koostisosad on igati eriolukorrasõbralikud ehk kauasäilivad!
Kogus: 4-6
Valmistusaeg: 30 minutit
Vaja läheb:
- 1 spl oliiviõli
- 1 suur sibul, tükeldatud
- 4-5 küüslauguküünt, hakitud
- 1-2 tšillikauna, seemned eemaldatud ja tükeldatud
- 2 spl värsket ingverit, riivitud või tükeldatud
- 2 tl garam masala maitseainesegu (nt Santa Maria)
- 1 tl kuivatatud koriandrit, vürtsköömneid ja kurkumit (kõike 1 tl)
- 1 kaneelipulk
- 2 purki (425g purk) kikerherneid, kurnatud ja loputatud
- 1 purk (800g) tükeldatud tomateid
- ¼ tassi vett
- 2 väikse sidruni või laimi mahl
- Maitse järgi soola ja pipart
Valmistamine:
- Haki/tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tšillipipar.
- Suuremas potis kuumuta keskmisel kuumusel õli ning viska peale sibul. Kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Lisa küüslauk, ingver, tšilli ja vürtsid ning kuumuta veel 30 sekundit kuni minut.
- Lisa kikerherned, tomat, kaneel ja ¼ tassi vett, keera kuumus madalamaks ja lase vaikselt podiseda 15-20 minutit, aeg-ajalt segades. Võid veidi vett juurde lisada, kui eelistad vedelamat kastet. Võta välja kaneelipulk ja sega sisse sidruni või laimi mahl.
- Serveeri nt riisi, kinoa või kuskussiga. Garneeriks võid lisada värsket koriandrit, sidruni või laimi viile, kirsstomateid või rukolat.
- Naudi!
Kommentaarid (0)