Kikeherne karriFoto: Unsplash
Vegan toidud
21. aprill 2020, 05:09

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Eriolukorrasõbralik kikerhernekarri

Chana masala ehk kikerhernekarri on tõeline India toidu pärl, mis võitnud südameid üle maailma. Seda põhjusega - proovi seda imetoitu tänaseks õhtusöögiks valmistada ja lubame, et sellest saab uus lemmik Sinu menüüs. Muide, selle roa põhilised koostisosad on igati eriolukorrasõbralikud ehk kauasäilivad!

Kogus: 4-6

Valmistusaeg: 30 minutit

Vaja läheb:

  • 1 spl oliiviõli
  • 1 suur sibul, tükeldatud
  • 4-5 küüslauguküünt, hakitud
  • 1-2 tšillikauna, seemned eemaldatud ja tükeldatud
  • 2 spl värsket ingverit, riivitud või tükeldatud
  • 2 tl garam masala maitseainesegu (nt Santa Maria)
  • 1 tl  kuivatatud koriandrit, vürtsköömneid ja kurkumit (kõike 1 tl)
  • 1 kaneelipulk
  • 2 purki (425g purk) kikerherneid, kurnatud ja loputatud
  • 1 purk (800g) tükeldatud tomateid
  • ¼ tassi vett
  • 2 väikse sidruni või laimi mahl
  • Maitse järgi soola ja pipart

Valmistamine:

  1. Haki/tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tšillipipar.
  2. Suuremas potis kuumuta keskmisel kuumusel õli ning viska peale sibul. Kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Lisa küüslauk, ingver, tšilli ja vürtsid ning kuumuta veel 30 sekundit kuni minut.
  3. Lisa kikerherned, tomat, kaneel ja ¼ tassi vett, keera kuumus madalamaks ja lase vaikselt podiseda 15-20 minutit, aeg-ajalt segades. Võid veidi vett juurde lisada, kui eelistad vedelamat kastet. Võta välja kaneelipulk ja sega sisse sidruni või laimi mahl.
  4. Serveeri nt riisi, kinoa või kuskussiga. Garneeriks võid lisada värsket koriandrit, sidruni või laimi viile, kirsstomateid või rukolat.
  5. Naudi!