Foto: Envato Elements
Sisuturundus
1. mai 2020, 09:00

Soojad ilmad ja rohkelt vaba aega – on aeg grillima hakata! Siin on 7 maitsvat toodet, mida kindlasti tasuks grillida!

Ilmad lähevad järjest soojemaks ning see meelitab üha enam inimesi aeda mõnulema. Ühenda soojas aias aja veetmine söögitegemisega ning pane grill huugama! Anname nõu, millised Kikase tooted on selle kevade ja suve grillihitid!

Proovisime seitset erinevat Kikase toodet ning panime kirja, mis mõtteid need meis tekitavad.

Kuke kuumad tiivad

Kuke KUUMAD tiivad? Et siis vürtsikad, liiga vürtsikad? Just need olid minu hirmud: et kanatiivad on natuke liiga vürtsikad. Õnneks see nii ei olnud ning maitsed olid väga hästi balansis. Ideaalne valik näksida nii lauamänguõhtul, filmi vaadates kui ka aias pleedi sisse mähituna päikese loojumist vaadates.

Broileri šaslõkk

Olen viimased aastad suvistele grillipidudele valinud kanalihast šašlõki, sest see on märksa figuurisõbralikum kui sealiha. Kui sealiha tuleb seedida eriti pikalt, siis kanaliha mitte nii väga. Saab mõnuga mugida! Abikaasa tegi broileri šašlõkki grillahjus (valmis üsna kiiresti nagu kana ikka) ning mina keetsin samal ajal kartuleid. Peale raputasin aknalaual kasvatatud tilli ning kõrvale nõristasin ise valmistatud tomatikastet. Tervislik ja mõnus suutäis!

Kalkuniliha šaslõkk

Mis siis, et toote nimes on kirjas „šašlõkk“ – keegi ei keela seda teha ahjus! Just nii ma talitasingi, sest ilm läks järsku jahedaks. Ahjust välja võttes oli liha pehme ning mahlane. Kikase valmistatud marinaad oli kui rusikas silmaauku. Kõrvale keetsin riisi.

Teriyaki marinaadis kanaliha

Teriyaki marinaadis kanaliha on Jaapani köögi mekkidega (nii hea on vähemalt toidumaailmas praegu rännata, kui muidu reisida ei saa), mida on mõnevõrra eestimaalaste maitsemeeltele kohandatud. Tegin ühel korral seda ahjus ning järgmine kord grillil. Mõlemad maitsesid imehästi, kuid eelistan teha ahjus. Peaasjalikult sellepärast, et teda on mugav ahju pista ning liha saab oma kastmes valmides tõeliselt mahlane.

Seagrillliha

Ei mäletagi, millal viimati nii head sealiha sain… äkki lapsepõlves vanaema juures, kes oli fenomenaalselt hea kokk? Piisas vaid grillile panemisest, natuke jälgimisest ja liigutamisest, kui oligi valmis imemaitsev gurmeeroog. Jätkus mõnusalt tervele perekonnale.

Kukegrill

Kukegrill jääb meelde oma meeldivalt piprase marinaadiga. Pärast kiiret valmimist grillahjus on see tõeliselt mahlane ning näeb kutsuv välja. Lõikusin juurde tomatit ja kurki, segasin selle segi hapukoorega ning figuurisõbralik eine oli olemas. Oli see vast mõnus laupäevane lõuna!

Kanagrill

Kui grillihooaeg on saabumas, vaatan alati hoolikamalt lihaletti – mida põnevat leiab grillipidude tarbeks? Juba mitu aastat on lemmikute hulka kuulunud Kikase Kanagrill, mis jääb valmides tõeliselt mahlane. Ootan juba aega, kui põllul valmivad ka esimesed kartulid, et valmistada Kanagrilli koos värskete kartulitega!