Lihatoidu retseptid

Nuikapsa-hakklihavorm 

Tiina Lebane, 4. mai 2020, 10:03
Nuikapsa-hakklihavormFoto: Jaan Heinmaa
Nuikapsast oleme harjunud sööma pigem toorelt ja krõmpsult, kuid ka küpselt ja pehmelt on see kapsaline väga maitsev. Juurseller annab mahedat pähklist maitset. Juustune hakklihavorm peidab korralikku kogust köögivilju ja nii pakud perele maitserohke argilõuna või õhtusöögi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
900 g Nuikapsas
600 g Juurseller
Õli praadimiseks
600 g Hakkliha
Sool
Küüslaugupipar
4 tk Muna
4 dl Piim
1 tl Purustatud pipar
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
150 g Riivitud juust
Värsked ürdid

Valmistamine

1. Pese ja koori nuikapsad ja juurseller ning lõika umbes 0,5 cm viiludeks, suuremad viilud võid pooleks lõigata. Aja potis umbes liitri jagu vett keema, lisa 0,5 tl soola ja köögiviljaviilud ning keeda 3–4 minutit. Vala sõelale ja jäta nõrguma.

2. Kuumuta pannil veidi õli ja prae selles hakkliha läbi. Maitsesta soola ja küüslaugupipraga. Tõsta pliidilt ära. Klopi munad koos piimaga lahti ning maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Tõsta suurde ahjuvormi kihiti köögivilju ja hakkliha, vala munapiim peale ning puista üle riivjuustuga. Küpseta ahju keskel umbes 30 minutit. Kui roog hakkab pealt liiga tumedaks küpsema, kata see fooliumi või küpsetuspaberiga.

4. Lase enne söömist mõned minutid jahtuda ja puista peale hakitud ürte.