Küpsetised

Lehttainapesad pesto, peekoni ja toorjuustuga 

Tiina Lebane, 1. mai 2020, 07:32
Lehttainapesad pesto, peekoni ja toorjuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Lehttainas tuleb alati appi, kui tahad midagi head ja kiiresti. Need maitsvad lehttainapesad sobivad nii hommikuks kui ka õhtuks ning otseloomulikult vahepalaks koduõppel lastele ja kaugtööl lapsevanematele.

Koostisosad
400 g Lehttainas plaatidena (külmutatud)
1 tk Suur punane sibul
8 spl Pesto
1 pk Toorsuitsu peekonikuubikud (140g)
120 g Toorjuust maitse järgi

Valmistamine

1. Tõsta lehttainas pool tundi enne küpsetamist toasooja.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Lõika lehttainaplaadid pooleks, nii et saad kokku 8 tk. Sikuta iga plaadi servad veidi laiemaks ja voldi sissepoole kokku. Nii saad „pesadele“ kõrgemad servad, kust täidis välja ei voola. Tõsta iga pesa sisse supilusikatäis pestot ja aja veidi laiali. Jaga peale sibularõngad ja peekonitükid ning ka mõned väikesed lusikatäied toorjuustu.

3. Küpseta umbes 20 minutit, kuni lehttainas on kenasti küps ja kuldne.