Salati retseptid

Avokaado-oasalat 

Tiina Lebane, 2. mai 2020, 11:19
Avokaado-oasalatFoto: Jaan Heinmaa
Talve-kevade vahepeal on avokaadod jumalikud ja seda aega tuleb teadlikult kasutada! Selles lihtsas ja toitvas salatis, kus mahedale avokaadole ja ubadele annab maitset praetud küüslauguga õlikaste, pole midagi liigset. Koos hea kukli või juuretisesaiaga sobib ka lausa omaette söögikorraks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 tk Küüslauguküüs
1 spl Õli (pluss 4 spl)
0.5 tl Suitsupaprika
2 prk Valged oad vees (a 400g)
2 tk Suur küps avokaado
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
15 tk Kirsstomat
Värske petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Puhasta küüslaugud ja lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil 1 sl õli ja prae küüslauguviilud kuldseks. Lisa suitsupaprikapulber ja kuumuta segades paarkümmend sekundit. Tõsta praetud küüslaugud köögipaberile nõrguma.

2. Vala oad konservidest sõelale, loputa hoolikalt külma veega ja jäta nõrguma. Lõika kumbki avokaado 4 sektoriks, koori ja haki kuubikuteks. Pigista veidi sidrunimahla peale, et viljaliha ei hakkaks tumedaks värvuma. Tõsta oad ja avokaadokuubikud salatikaussi ning lisa samasse ka poolitatud kirsstomatid ja veidi hakitud peterselli.

3. Kastmeks seda kokku 4 sl õli ja ülejäänud sidrunimahl, lisa praetud küüslaugud ja maitse järgi soola-pipart. Vala kaste salatile ja söö kohe.