Päevaretsept
25. aprill 2020, 08:26

Kodune karulaugujuust

Kevadel, kui loodus täitub värske rohelusega, tasub seda kasutada võimalikult paljudes roogades. Neid vitamiinipomme – karulauku, naati, nõgest- võib panna ka juustu sisse. Nüüd, kui on aega piisavalt ka kokkamiseks, jõuab ühe koduse juustuteo ette võtta. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
55 minutit + vähemalt 3 tundi nõrgumiseks

Koostisosad
2 tk Muna
1 l Hapupiim
5 spl Sool
3 tl Suhkur
3 l Piim
80 g Karulaugulehed

Valmistamine

1. Klopi munad heledaks kergeks vahuks, sega hulka hapupiim, sool ja suhkur. Kuumuta suures kastrulis piim ja sega hulka muna-hapupiimasegu.

2. Jätka kuumutamist ja sega, et piim ei kõrbeks põhja. Kuumuta peaaegu keemiseni, ja kui näed, et segu on keema hakkamas, võta pliidilt. Kata kastrul kaanega ja lase pool tundi seista, et juustumass eraldub.

3. Pese karulaugulehed hoolikalt ja haki. Kui paned juustu sisse nõgeselehti, siis pane need eelnevalt 2-3 minutiks kuuma vette ja siis sõelale nõrguma.

4. Tõsta juustumass vahukulbiga kaussi ja sega hulka hakitud karulaugulehed. Kummuta siis marliga kaetud sõelale nõrguma. Pane peale raskus ja lase vähemalt 3 tundi, aga parem kui järgmise päevani, nõrguda. Serveeri leiva-saia või kreekeritega.