PALJU ÕNNE, EVELIN ILVES! Toidutare kolumnisti 10 menukamat koogiretsepti
Arst Evelin Ilves, kes kirjutab ka Toidutare kulinaaria- ja eluteemalist kolumnit ning on pidanud populaarset kodurestorani Roog, on oma kirjutiste sabas avaldanud menukaid retsepte.
Evelini retseptid on lugejate seas osutunud vägagi soosituks. Põhjus on lihtne – need on lihtsad, tervislikud ja maitsvad. Lisaks avab Evelin sageli retseptide taustaks nende saamislugu. Veenduge ise!
Klikka retseptil: Porgandikook toorjuustuglasuuriga
Mõnus suvise mekiga porgandikoogi retsept, mille Evelinile kunagi andis Regio kaardikirjastuse pealik Leida.
Klikka retseptil: Šokolaadi-trühvlitort
Jagan teiega võrratut šokolaadi-trühvlitordi retsepti, mille õpetas mulle kaks aastat tagasi vabatahtlikuna Hiiumaa kodurestorani appi tulnud meisterkondiiter Nadia Niukkanen.
Klikka retseptil: Beseekook kondenspiimaga
Teades, et „igas loos leidub alati üks suhkrutükk, mis teeb – pipratera magusaks”, jagan teiega üht imelihtsat, aga siiski suursuguse koogi retsepti, millega saate ennast ja oma kalleid kiiresti ja korralikult hellitada. Retsept on pärit Portugalist.
Klikka retseptil: Kirju koer
Eriti kui ajad ärevad, aitavad lapsepõlve „turvatoidud” hinge rahustada. Sestap jagan teiega oma tütre sünnipäeva koogisoovi – kirju koera retsepti. Igas kodus on see natuke isemoodi ja alati on tore teiste nippe katsetada. Selle retsepti põhja on loonud Hele-Mai Alamaa, mina olen teda pisut tuuninud.
Klikka retseptil: Prantsuse jõuluhalg kastanikreemiga
Halg ise on kreemiga täidetud rullbiskviit, nii et vabalt võime olla loomingulised: teha sellise rullbiskviidi, mis meeldib, ja panna sinna sisse oma lemmikkreemi. Et see asi halu moodi välja näeks, tuleks ta lõpuks mõnusa šokolaadiglasuuriga üle võõbata ja puukooreks viimistleda. Mina tegin ilusa kollase muskaatkõrvitsa ja maamunadega biskviidi, ehtsatest maguskastanitest vahukoorekreemi ja tumedast šokolaadist glasuuri. Kaunistuseks rohelise pistaatsia puru ja sügavkülmast võetud hiiumaised pohlad. Superhea tuli! Mercí, France!
Klikka retseptil: Maiu rabarberikook
Kui meel vahel mõru, aitab kindlasti vanaemade kokakunst. Lubasin jagada üht imelist vana rabarberikoogi retsepti, mis lihtsalt keele viib alla, ja iga päev kuulsin Padrikul õhkamist, et see on parim rabarberikook, mida iial saanud.
Klikka retseptil: Mahlane šokolaadileib
Tegemist on tõelise mõnusa maiusega, millel on tervislikud noodid sees, nii et võid julgelt võtta ka teise tüki!
Klikka retseptil: See fenomenaalne Pavlova!
Tõsi, see on ka minu vaieldamatu lemmikmagus. Kook, mille nautimist alustad silmadega ning mida süües õnnis rahulolutunne aiva süveneb. Milles küll seisneb Pavlova fenomen?
Klikka retseptil: Napoleoni tort
Kui korraldada kookide olümpia, seisaks see kook pjedestaalil – ma ei kahtle selles hetkegi. Ta nõuab tegijalt enam aega ja pühendumist, kui paljud teised hõrgutised, ent on seda ka väärt.
Klikka retseptil: Vanaema magusad hommikusaiad
Peale hommikuvõimlemist võib endale rahulikult eriti hõrgu hommikueine lubada. Sel pühapäeval sobib seda teha pidulikumalt, aga miks mitte just maavanaemade – nii Eesti kui ka Prantsusmaa omade – armastatud retsepti järgi.
Kommentaarid (0)