Toiduuudised

PALJU ÕNNE, EVELIN ILVES! Toidutare kolumnisti 10 menukamat koogiretsepti 

Toidutare, 20. aprill 2020 10:26
See fenomenaalne Pavlova!Foto: Kalev Lilleorg
Arst Evelin Ilves, kes kirjutab ka Toidutare kulinaaria- ja eluteemalist  kolumnit ning senimaani pidas populaarset kodurestorani "Roog", on oma kirjutiste sabas avaldanud ka menukaid retsepte. 

Evelini retseptid on aga lugejate seas osutunud vägagi soosituks. Põhjus on lihtne – need on lihtsad, tervislikud ja maitsvad. Lisaks avab Evelin sageli retseptide taustaks nende saamislugu. Veenduge ise!

Klikka retseptil: Porgandikook toorjuustuglasuuriga

Porgandikook toorjuustuglasuurigaFoto: Evelin Ilves

Mõnus suvise mekiga porgandikoogi retsepti, mille Evelinile kunagi andis Regio kaardikirjastuse pealik Leida.

Klikka retseptil: Šokolaadi-trühvlitort 

Foto: Evelin Ilves

Jagan teiega võrratut šokolaadi-trühvlitordi retsepti, mille õpetas mulle kaks aastat tagasi vabatahtlikuna Hiiumaa kodurestorani appi tulnud meisterkondiiter Nadia Niukkanen.

Klikka retseptil: Beseekook kondenspiimaga 

Foto: Evelin Ilves

Klikka retseptil: Kirju koer

Kirju koerFoto: KKI

Eriti kui ajad ärevad, aitavad lapsepõlve „turvatoidud” hinge rahustada. Sestap jagan teiega oma tütre tänase sünnipäeva koogisoovi – kirju koera retsepti. Igas kodus on see natuke isemoodi ja alati on tore teiste nippe katsetada. Selle retsepti põhja on loonud Hele-Mai Alamaa, mina olen teda pisut tuuninud:

Klikka retseptil: Prantsuse jõuluhalg kastanikreemiga

Prantsuse jõuluhalg kastanikreemigaFoto: Evelin Ilves

Halg ise on kreemiga täidetud rullbiskviit, nii et vabalt võime olla loomingulised: teha sellise rullbiskviidi, mis meeldib, ja panna sinna sisse oma lemmikkreemi. Et see asi halu moodi välja näeks, tuleks ta lõpuks mõnusa šokolaadiglasuuriga üle võõbata ja puukooreks viimistleda. Mina tegin ilusa kollase muskaatkõrvitsa ja maamunadega biskviidi, ehtsatest maguskastanitest vahukoorekreemi ja tumedast šokolaadist glasuuri. Kaunistuseks rohelise pistaatsia puru ja sügavkülmast võetud hiiumaised pohlad. Superhea tuli! Mercí, France!

Klikka retseptil: Maiu rabarberikook

Maiu rabarberikookFoto: Evelin Ilves

Kui meel vahel mõru, aitab kindlasti vanaemade kokakunst. Lubasin jagada üht imelist vana rabarberikoogi retsepti, mis lihtsalt keele viib alla, ja iga päev kuulsin Padrikul õhkamist, et see on parim rabarberikook, mida iial saanud

Klikka retseptil: Mahlane šokolaadileib

Mahlane šokolaadileibFoto: Daisy Lappard

Tegemist on tõelise mõnusa maiusega, millel on tervislikud noodid sees, nii et võid julgelt võtta ka teise tüki!

Klikka retseptil: See fenomenaalne Pavlova!

Evelin Ilvese väike pood-kohvik Hiiumaal Kassaris Nasva külas.Foto: Kalev Lilleorg

Tõsi, see on ka minu vaieldamatu lemmikmagus. Kook, mille nautimist alustad silmadega ning mida süües õnnis rahulolutunne aiva süveneb. Milles küll seisneb Pavlova fenomen?

Klikka retseptil: Napoleoni tort

Kui korraldada kookide olümpia, seisaks see kook pjedestaalil – ma ei kahtle selles hetkegi. Ta nõuab tegijalt enam aega ja pühendumist, kui paljud teised hõrgutised, ent on seda ka väärt.

Klikka retseptil: Vanaema magusad hommikusaiad

Peale hommikuvõimlemist võib endale rahulikult eriti hõrgu hommikueine lubada. Sel pühapäeval sobib seda teha pidulikumalt, aga miks mitte just maavanaemade – nii Eesti kui ka Prantsusmaa omade – armastatud retsepti järgi.

Samal teemal

20.04.2020
Evelin Ilves sai imelise sünnipäevakingi – ta ei peagi oma kodust välja kolima!
16.04.2020
EVELIN ILVES: pean lähiajal kodust välja kolima ja autostki loobuma. Mis seal ikka...
12.04.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Kuldne kurkumijook aitab viiruseid peletada
05.04.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Täiustatud karulaugupesto