Beseekook kondenspiimagaFoto: Evelin Ilves
Küpsetised
19. aprill 2020, 08:35

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Beseekook kondenspiimaga – see teeb elu pipratera magusaks

Teades, et „igas loos leidub alati üks suhkrutükk, mis teeb – pipratera magusaks”, jagan teiega üht imelihtsat, aga siiski suursuguse koogi retsepti, millega saate ennast ja oma kalleid kiiresti ja korralikult hellitada. Retsept on pärit Portugalist:

6-12-le

  • 1 purk magusat kondenspiima
  • 1 l piima
  • 6 munakollast
  • 5 tl maisitärklist
  • 1-2 spl maisijahu
  • Marie küpsiseid
  • 1 kl kohvi

Besee jaoks

  • 6 munavalget
  • 6 spl heledat roosuhkrut
  • 3 spl seedermänniseemneid, võid enne kergelt röstida paljal kuumal pannil.

Tee nii:

Pane piim ja kondenspiim tulele, soojenda (ära keema lase!), sega ükshaaval sisse munakollased ning maisitärklis ja -jahu, kuumuta paksenemiseni.

Kui kreem ei lähe piisavalt paksuks, lisa maisijahu tasakesi juurde. Seejärel mikserda segu läbi saumikseriga või köögikombainis.

Lao lahtikäivasse koogivormi kohvis immutatud Marie küpsised vaheldumisi kreemiga. Tee umbes 4-5 kihti.

Kõige peale läheb besee, milleks vahusta munavalged lisades vähehaaval juurde suhkru – kuni suhkur on sulanud ja vaht siidjas.

Sega lõpus käsitsi sisse seedermänniseemned ja tõsta lusikaga vahutordid koogile. Raputa mõned seemned koogi peale kaunistuseks ka.

Küpseta 175 C juures 4-7 min – kuni besee on kuldne. Ongi valmis hõrgumast hõrgum maius!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin