Hommikusöögi retseptid

Sarvesaiad singi, juustu ja karulauguga 

Pille Enden, 18. aprill 2020, 09:31
Ahjusoojad sarvesaiad kaovad laualt kiirelt, olgu need siis küpsetatud nädalavahetuse hommikusöögiks või pärastlõunasele kohvilauale. Karulauk annab saiale mõnusalt vürtsikust, kuid praegusel ajal võib saia sisse muidki varakevadisi rohelisi  lehti või ka ürte panna.

Koostisosad
25 g Pärm
4 dl Piim
1 tk Muna
1.5 tl Sool
8 dl Nisujahu (pluss rullimiseks)
25 g Toasoe või
TÄIDIS
150 g Riivjuust (nt cheddar)
200 g Suitsusink
1 punt Karulaugulehed
PINTSELDAMISEKS
1 tk Muna
2 tl Soolahelbed

Valmistamine

16 tk

1. Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa muna, sool ja vähehaaval jahu, sega läbi. Lisa toaoe või ja sõtku pehmeks tainaks. Kui tainas kleepub käte ja kausi külge, lisa veel veidi jahu, kuid tainas peaks jääma siiski võimalikult pehme. Lase rätiku all 1 tund kerkida.

2. Jaga tainas 16 tükiks. Rulli iga tükk jahusel laual 10 x 15 cm ristkülikuks. Lõika tainatüki ühest lühemast küljest 5-6 sisselõiget, mis on 6-7 cm pikad ja ulatuvad tainatüki poole pikkuseni.

3. Lõika sink ribadeks ja haki karulauk. Pane taina lahtilõikamata osale 1 sl singiribasid, 1 sl riivjuustu ja hakitud karulaugulehti.

4. Keera tainas lühemast täidisega servast rulli, kinnita lahtilõigatud ribad  rulli alla. Pane rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja keera sarveks. Lase kaetuna 30 minutit kerkida.

5. Kuumuta ahi 230 kraadini. Pintselda saiad lahtiklopitud munaga ja puista peale soolahelbeid. Küpseta 8-10 minutiga helepruuniks. Võta ahjust ja lase rätiku all jahtuda.