Taimetoidu retseptid

Punase kapsa pirukas fetajuustu ja pähklitega 

Pille Enden, 17. aprill 2020, 08:09
Rõõmsavärviline kapsapirukas saab oma kauni jume punasest kapsast ja porgandist, mis annab värvi ka tainale. Fetajuust ja pähklid teevad täidise erilisemaks, kuid need võib ka täidisest välja jätta ja pirukas tuleb ikka hea.

Koostisosad
TAINAS
1 tk Keedetud porgand (u 150g)
200 g Või
4.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
TÄIDIS
1 tk Sibul
1 tk Keskmine porgand (u 150g)
600 g Punane kapsas
3 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Kuivatatud tüümian
Sool
0.5 tl Must pipar
0.5 spl Suhkur
2 tl Õunaäädikas
4 spl India või soolapähklid
150 g Feta juust

Valmistamine

12 tk

1. Riivi porgand peene riiviga või püreeri saumiskeriga, sega pehme võiga. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Hõõru võisegusse. Mässi tainas toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

2. Täidise valmistamiseks koori ja haki sibul, riivi porgand ja haki kapsas. Kuumuta sibulat pannil õlis 4-5 minutit, lisa porgand, hakitud küüslauk, kapsas ja maitseained. Hauta 20-25 minutit, kuni kapsas on pehme. Lase jahtuda. Sega hulka hakitud pähklid ja murendatud juust.

3. Rulli tainas 30x40 cm plaadiks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane segu tainale pooles ulatuses, keera teine pool peale ja suru servad kokku. Torka tainas pealt kahvliga läbi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni tainas on krõbe.