Toiduuudised

TEE ISE KA! Valmista Marko Reikopi eeskujul pajasaia ja Grete Lõbu kombel soodaleiba 

Toidutare, 16. aprill 2020 20:42
Pajaleib Foto: Jaan Heinmaa
"Ringvaate" saatejuhid üritasid teha neljapäevases saates viimase aja kombel kodus potisaia ja soodaleiba. 

Tundus, et Marko polnud oma leivaga päris rahul, Grete küll lohutas et moosi ja juustuga sobib ka see imehästi.

Grete kohev küpsetis aga rõõmustas mõlemaid. Et järgmine kord paremini läheks, jagame mõned Toidutare retseptid. Need on meil varamus ühed menukamad.

Klikka retseptile: Pajaleib 

Pajaleib Foto: Jaan Heinmaa

Selle vahva retsepti sai Lia Virkus Soomemaalt, ühelt toiduajakirjanikult Lahtis. "Lubasin talle, et proovin kodus kindlasti järele, ning see krõbeda kooriku ja pehme sisuga sai maitses uskumatult hea. Ei saa jätta retsepti jagamata".

Klikka retseptil: Malmpotis küpsetatud mitmeviljasai 

Malmpotis küpsetatud mitmeviljasai Foto: Tuuli Mathisen

Malmpotis saia või leiva küpsetamine on kaval nipp, mille tulemuseks on krõbeda koorikuga mõnus sai. Eelnevalt ahjus kuumutatud malmpott tekitab ühtlase kuumuse, mis loob saia küpsetamiseks väikese malmahju efekti. Viimane ots tasub küpsetada ilma kaaneta, siis võid olla kindel, et sai saab endale krõbeda kooriku, õpetab Tuuli Mathisen.

Klikka retseptil: Laisa küpsetaja soodaleib 

Laisa küpsetaja soodaleib Foto: Jaan Heinmaa

Retsept pärineb Iirimaalt ja sobib ka laisale küpsetajale, kuna tegu pole pärmitainaga. Mõnus pala pühapäevahommikuks.

Klikka retseptil: Iiri soodaleib punaste läätsedega 

Iiri soodaleib punaste läätsedega Foto: Jaan Heinmaa

Ahjusoojalt koos võiga viib see küpsetis keele alla. Maitseb hommikukohvi kõrvale, koos juustuga on seda hea pakkuda ka külla tulnud sõpradele esimese nälja kustutamiseks ja oma perele argiõhtuseks maiustamiseks.

Samal teemal

25.01.2019
Kolm kergesti välditavat viga juuretisega