TEE ISE KA! Valmista Marko Reikopi eeskujul pajasaia ja Grete Lõbu kombel soodaleiba
Tundus, et Marko polnud oma leivaga päris rahul, Grete küll lohutas et moosi ja juustuga sobib ka see imehästi.
Grete kohev küpsetis aga rõõmustas mõlemaid. Et järgmine kord paremini läheks, jagame mõned Toidutare retseptid. Need on meil varamus ühed menukamad.
Klikka retseptile: Pajaleib
Selle vahva retsepti sai Lia Virkus Soomemaalt, ühelt toiduajakirjanikult Lahtis. "Lubasin talle, et proovin kodus kindlasti järele, ning see krõbeda kooriku ja pehme sisuga sai maitses uskumatult hea. Ei saa jätta retsepti jagamata".
Klikka retseptil: Malmpotis küpsetatud mitmeviljasai
Malmpotis saia või leiva küpsetamine on kaval nipp, mille tulemuseks on krõbeda koorikuga mõnus sai. Eelnevalt ahjus kuumutatud malmpott tekitab ühtlase kuumuse, mis loob saia küpsetamiseks väikese malmahju efekti. Viimane ots tasub küpsetada ilma kaaneta, siis võid olla kindel, et sai saab endale krõbeda kooriku, õpetab Tuuli Mathisen.
Klikka retseptil: Laisa küpsetaja soodaleib
Retsept pärineb Iirimaalt ja sobib ka laisale küpsetajale, kuna tegu pole pärmitainaga. Mõnus pala pühapäevahommikuks.
Klikka retseptil: Iiri soodaleib punaste läätsedega
Ahjusoojalt koos võiga viib see küpsetis keele alla. Maitseb hommikukohvi kõrvale, koos juustuga on seda hea pakkuda ka külla tulnud sõpradele esimese nälja kustutamiseks ja oma perele argiõhtuseks maiustamiseks.
Kommentaarid (0)