Foto: Manona Paris
Toiduuudised
2. aprill 2021, 12:12

MEGA MUNAGALERII | Saa inspiratsiooni eelmise aasta munadepühade saagist ja saada meile enda selle aasta kaunistatud munad

Milliseks teie peres nende lihavõtete ajal kanamune värviti? Ilu ei pea mitte vaka all hoidma, jaga seda teistega! Nüüd rohkem kui varem on seda väga vaja! Saada meile oma pühademunade pilt ja vaata teiste pilte! 

Armas lugeja! Alljärgnev lugu ilmus täpselt aasta tagasi. Aga  teeme seda veel kord! Saada meile aadressil:

[email protected]

oma kirjatud munadest pilt ning kui soovid, siis ka kirjeldus, kuidas sa neid kaunistasid. Siis saame värske munagalerii püsti panna!

***

Meie lugejad on olid mullu eriti andekad. Tundub, et moodne on teha nn kosmosetüüpi mune, kus segunevad erinevad tehnikad.

"Mustad sōstrad ja kurkum seekord tegijad," edastas meile Reet. "Külmutatud mustad sōstrad said koos munaga väikseks jäänud sokkide sisse. Siis kogu see ilu nööriga kinni ja kurkumivette keema. Pärast keemist lōikasin riidesse augu, et kollane ikka munale ligi pääseks ja jätsin mōneks tunniks seisma."

Mustad sōstrad ja kurkum seekord tegijad. Külmutatud mustad sōstrad said koos munaga väikseks jäänud sokkide sisse. Siis kogu see ilu nööriga kinni ja kurkumivette keema. Pärast keemist lōikasin riidesse augu, et kollane ikka munale ligi pääseks ja jätsin mōneks tunniks seisma. Foto: Reet R

Kõige nutikamad munad tegi meile Nele Verhovtsova, kes asetas päevakajalisust arvestades oma sibulaga värvitud munadele ette maskid. Täispunktid! "Munad on värvitud sibulakoorte ja tangudega. Hiljem joonistatud peale silmad ning tehtud paberist mask," teatas meile autor, kes peab ka meisterdamisele pühendatud Instagrami kontot. 

Kanamunad on värvitud sibulakoorte ja tangudega. Hiljem joonistatud peale silmad ning tehtud paberist mask Foto: Nele V.

Inimesed ei pelga ka munade värvimisel koguseid – meie galeriis on ka vaat et paarisaja värvitud muna pilt!  "Mune on palju sellepärast, et töötan hooldekodus abikokana," lausus Toidutare pärimise peale Liina, kes meile pildi saatis. 

Liina töökohaks on Järvamaal asuv Käru Südamekodu. Praegu on nad eriolukorra tõttu karantiinis. Ent see ei tähenda, et kevadpühad jääks tähistamata! "Hoolealustele sai igaühele kaks muna värvitud. Kokku oli mune 138," lausub Liina.

138 muna on saanud kirjud kuued poest ostetud munavärvidega. Foto: Liina

Väga rõõmustav on seegi, et väga suur osa meist värvib mune ainult looduslikul moel. Ent pahaks ei saa panna sedagi, kui ilusad munad sünnivad muude värvidega – peaasi, et neid siis hiljem nahka ei pandaks, sest see võib olla tervisele mitte just kõige parem. 

Absoluutne hitt on sibulakoor, aga üha enam kohtab punast kapsast, kurkumit ja mustikaid. Väga huvitava sinise efekti annavad kuivatatud rukkililleõied – nii et suvel on tark tegu neid varuda!