Lihavõttejänku munakorvigaFoto: Bee Felten-Leidel/Unspash
Toiduuudised
10. aprill 2020, 11:20

KRISTI REBANE: kindlasti külastab meid lihavõttejänes ja siis naudime kohupiimatoite

Nipiraamatu köögitoimetaja ja blogi Jazzinokitchen perenaine Kristi Rebane korraldab enda perele vanaaegsed armsad ja lastesõbralikud lihavõtted, millest ei puudu lihavõttejänes ning hõrgud kohupiimatoidud.

"Kevadpühadel käib meie perel külas lihavõttejänes, kes martsipanist kujukesi aeda peidab," nendib Kristi rõõmsalt. "Kui kõik pereliikmed on mõne maiuse üles leidnud, käime koos jalutamas ning kui ilm vähegi lubab, istume koos kohvitassiga ninad päikese poole aias."

Mõned aastad tagasi, kui lihavõtted koos lumega tulid, ei mõelnud lihavõttejänes selle peale, et kui ta aias ringi käib ja martsipanikujukesi peidab, jätavad ta (millegi pärast suurtes saabastes) jalad lumele jäljed, mis juhatavad otsijad otse maiustuste juurde, muheleb Kristi. 

"Aasta hiljem, kui munadepühad jälle meid lumega kostitasid, oli jänes aga juba kavalam ning lihavõttehommikul oli lumine aed risti-rästi jälgi täis, juhatades otsijaid nii mõneski aianurgas hoopis valejälgedele." 

Kristi pere lihavõttelaual peab kindlasti olema mõni kohupiimatoit. "Kohupiimakoogid on minu suured lemmikud ning lauale sobib imeliselt näiteks (klikka retseptil:) aprikoosi-rabarberi kohupiimakook, pohla-martsipani kohupiimakook, virsiku kohupiimakook või alati maitsvad sõrnikud."

Pasha maitseid saab lauale tuua aga lihtsa pasha hapukoorekoogiga.

Lisaks koksime ka mune, lubab Kristi. "Oleme aastate jooksul proovinud ära kõik võimalikud erinevad öko ja mitte nii väga öko värvid, kleepsud, munavärvimise pliiatsid jms, aga klassikalised sibulakoortega värvitud munad on minu arvates ikka kõige ilusamad. Vahvat tähistamist kallitega!"