Toiduuudised
2. aprill 2021, 13:37

Artikkel on ilmunud aprillis 2020

KÜPSETA NAGU PROFF: meisterpagar Lilija Suburg õpetab pühadehõrgutisi tegema

Neile, kel on rohkem aega pühadeks ettevalmistusi teha kui ainult pasha nõrguma panna, õpetab Tartu kutsehariduskeskuse kondiitriõpetaja Lilija Suburg hõrke lihavõttemaiuseid küpsetama. Aga kelle meelest olgu parem suutäis soolast kui maotäis magedat, võiksid ahju panna hernejahust karaski.  

Neile, kel on rohkem aega pühadeks ettevalmistusi teha kui ainult pasha nõrguma panna, õpetab Tartu kutsehariduskeskuse kondiitriõpetaja Lilija Suburg hõrke lihavõttemaiuseid küpsetama. Samm-sammult näitab ta ette, kuidas valmistada pühademune ehk krõbedikuga tuuletaskuid, kaunistuseks neile pannkoogitainast liblikaid ja toorjuustukreemiga pilkupüüdvaid muffineid.  Aga kelle meelest olgu parem suutäis soolast kui maotäis magedat, võiksid ahju panna hernejahust karaski. Puust ja punaseks teeb meisterpagar ka suhkru- ja gluteenivaba karaski valmistamise. 

Edasi lugemiseks: