Ricotta sobib imehästi magustoitudesse, andes dessertidele iseloomu oma õrnalt teralise tekstuuriga.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
10. aprill 2020, 08:00

VALMIB 20 MINUTIGA | Sulnis kooslus: ricotta-kirsivaht

Ricotta sobib imehästi magustoitudesse, andes dessertidele iseloomu oma õrnalt teralise tekstuuriga. Külmutatud kirsid võid magustoidu jaoks juba eelmisel õhtul sulama panna.

Vaja läheb (neljale): 
300 g külmutatud (või värskeid) kivideta kirsse
400 g ricotta’t
4 sl suhkrut
0,5 tl vanillikaunapastat või 1 tl vanillsuhkrut
2 dl vahukoort

Valmista magustoitu nii:
1. Sulata külmunud kirsid kas mikrolaineahjus või väikese veetilgaga potis. Pane mõni terve kirss kaunistuseks kõrvale.
2. Nõruta kirsid ja blenderda koos ricotta, suhkru ja vanilliga ühtlaseks.
3. Vahusta vahukoor pehmete tippudeni ja sega ühtlaselt ricotta-kirsiseguga.
4. Jaga kreem magustoidupokaalidesse ja kaunista kõrvale pandud kirssidega.