Toiduuudised
8. aprill 2020, 14:48

10 TAKORETSEPTI | Valmista nagu Ago Anderson endale muhe söömaaeg

Takode tegemiseks on otse loomulikult mustmiljon retsepti ning nagu näitleja Ago Anderson oma kokkamisväljakutses näitas, võib siin kasutada iseenda jumalikku inspiratsiooni. Kel aga kulinaarne Pegasus nii hoogsalt ei kappa, saavad appi võtta järgmised retseptiideed.

Klikka retseptil: Picadillo ja takod 

Picadillo ja takod Foto: Jaan Heinmaa

Ladina-Ameerika juurtega picadillo on tegelikult lihtne hakkliha-köögiviljahautis, mida maitsestatakse tšilli, kaneeli ja rosinatega ja süüakse riisi või takodega. Muide, Rootsis on populaarsed reedesed takoõhtud pereringis või sõpradega, miks mitte ka meil proovida! 

Klikka retseptil: Kreekapärased takod 

Kreekapärased takod Foto: Laura Stranberg

Kujuta ette krõmpsuvaid köögivilju kanaliha ja kreemise fetatäidisega krõbeda tako vahel! Mmmm... See on asendamatu suvetoit!

Klikka retseptil: Vürtsikad takod kalaga 

Vürtsikad takod kalaga Foto: Britt Paju

Mehhikopäraseid takosid ei pea valmistama vaid krõbedate ja sildi järgi selleks mõeldud maisitaskutega. Selleks sobivad hästi ja teinekord vaat et pareminigi väikesemõõdulised pehmed tortiljad, mis sisu paremini kinni hoiavad ja lagunema ei kipu.

Klikka retseptil: Tagurpidi takopirukas 

Tagurpidi takopirukas Foto: Jaan Heinmaa

Mehhiko traditsioonilise roa tako, mis tavaliselt valmistatakse krõbedast takotaskust või pehmest tortiljast, olemus on selles pirukas täiesti olemas, see on vaid saanud teistsuguse kuju. Pehme maisijahust põhjaga ja mahlaka hakklihakattega pirukas on valmis küpsetatud tagurpidi. 

Klikka retseptil: Tako-pasta salat 

Taco-pasta salat Foto: Jaan Heinmaa

Mehhiko maitsetega salatis on taco komponendid- veisehakkliha, köögiviljad, juust ja maisikrõpsud- segatud koos pastaga salatiks. Salat on tõhusalt toitev nii sooja kui külmana serveerides. 

Klikka retseptil: Takod sealihaga 

Tako'd sealihaga Foto: Katrin Press

Lihtne ja toitev roog. 

Klikka retseptil: Kala-takod 

Kala-takod

Proovi sama ka kanaga, kuid paneeringus kasuta karri asemel tako-maitseainet.

Klikka retseptil: Takod 

Mehhiko köögi ühed tuntumad suupisted, mis on väga toitvad ja sobivad serveerida ka prae eest. Üsna teravamaitselised taco´d on parimad soojalt. Kõrvale paku guacamolet.