Ago AndersonFoto: "Ringvaate" Facebook
Inimesed
7. aprill 2020, 21:10

VIDEO | Ago Andersoni tacod hakklihaga: kui juba loom sööb, on tegu kvaliteetse toiduga

Saates “Ringvaade” alustas kokaklubi, kus laulja Tanel Padar esitab väljakutse tuntud eesti inimestele. Seekord oli kokkamas näitleja Ago Anderson. “Ma üritan täna teha toidu, mida minu teada ei ole üheski kokaraamatus. Mõtlesin selle toidu peaaegu ise välja,” räägib Anderson. 

Ilma pikema jututa asus Ago sööki valmistama. Esimene samm oli õnneks tehtud ja hakkliha sügavkülmast välja võetud, seega sai Ago põllule naati korjama minna. “Üritan korjata värsket naati, mis ei ole veel lahti läinud. Just neid peab korjama,” õpetas Ago. 

“Samm kaks! Laual seisab 200 grammi sulatatud võid. Siin on jahu ja tärklis,” rääkis Anderson. “Siis tuleb panna soola, mitte mingil juhul suhkrut. Lisada kolm muna ja umbes poolteist detsiliitrit vett. Nüüd ei ole muud, kui tainas valmis teha ja komponendid omavahel kokku segada.”

Kolmas samm oli vahvlitorude keeramine. “Vaatame, kuidas see meil õnnestub. Ma ei ole seda teinud kunagi. Aga esimene vahvlitoru läheb ikka aia taha,” naljatleb Anderson ja proovib hakata torusid keerama. Paraku vahlitorud välja ei tulnud, nii jäi üle teha hoopis tacod, mis õnneks välja tulid. “See on nagu laevuke ja vähemalt kildudeks see ei purunenud,” rõõmustas Ago. 

Seejärel praadis näitleja pannil hakkliha, paprika, oliivid ja lisas naadi. “Tegemist on ikkagi maalähedase toiduga,” arutles Ago ja lisas seejärel juustu pannile. Samal ajal, kui toit pannil haudus, otsustas Ago oma pikaks kasvanud habeme ära ajada. “Nii ei ole ju viisakas söögilaua taha istuda," mõtles ta.  

“Nüüd kõige tähtsam hetk,” ütles näitleja ja istus laua taha, et toitu mekkida. “Odav, kiire ja lihtne. Mis kõige tähtsam – maitsev,” rõõmustas ta. Ago pakkus toitu ka oma koerale, kes kiiresti sööma tõttas. “Kui juba loom sööb, on tegu kvaliteetse toiduga,” naeris Ago.

“Mõeldud oli see vahvlitoruna, mille sees on pitsatäidis, aga selle toru keeramine läks mul nässu. Nüüd ongi põhjus helistada vanaemale ja küsida, kuidas teha selliseid vahvleid, mida rulli keerata,” lisas näitleja.