Toiduuudised

SAMM-SAMMULT | Pasha moodi kohupiima-jäätisetort 

Kristi Rebane, 7. aprill 2020, 14:14
Lihavõtete juurde käib kindlasti ka üks hõrk pasha.Foto: Kristi Rebane
Lihavõtete juurde käib kindlasti ka üks hõrk pasha. Sel aastal tee nõrutatud pasha asemel hoopis kohupiima-jäätisetorti, millele annavad särtsu traditsioonilised pasha koostisosad: rosinad, aprikoosid ja tsitrusviljad.

Vaja läheb: 

Tordipõhi:

  • 100 g digestiiv- või kaeraküpsiseid
  • 50 g võid
  • ¼ ühe apelsini koorest

Täidis:

  • 50 g rosinaid
  • 100 g kuivatatud aprikoose
  • ¾ ühe apelsini koorest
  • 1 sidruni koor ja mahl
  • 3 dl vahukoort
  • 1 purk suhkruga kondenspiima
  • 200 g maitsestamata kohupiimapastat

Kaunistuseks:

  • füüsaleid
  • mandlilaaste
  • mandleid

Torti jätkub kaheksale maiasmokale!

Valmista tordipõhi
1. Purusta küpsised kannmikseris peeneks.

Valmista tordipõhi, samm 1Foto: Kristi Rebane

2. Sulata või ja lisa see koos ¼ apelsini riivitud koorega küpsisepurule. Sega puru ühtlaseks.

Valmista tordipõhi, samm 2Foto: Kristi Rebane

3. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm lahtikäiva koogivormi põhja.

Valmista tordipõhi, samm 3Foto: Kristi Rebane

Sega kokku täidis
1. Pese ja nõruta rosinad, haki aprikoosid ning riivi apelsinilt ülejäänud koor. Riivi koor ka sidrunilt ja pigista sidrunist välja mahl.

Sega kokku täidis, samm 1Foto: Kristi Rebane

2. Vahusta koor pehmeks vahuks.

Sega kokku täidis, samm 2Foto: Kristi Rebane

3. Lisa vahukoorele kondenspiim ja kohupiimapasta ning vahusta kõik ühtlaseks.

Sega kokku täidis, samm 3Foto: Kristi Rebane

4. Sega kohupiima-koorevahule õrnalt hulka kuivatatud puuviljad, tsitruste koor ja sidrunimahl.

Sega kokku täidis, samm 4Foto: Kristi Rebane

5. Vala segu koogipõhjale. Kata koogivorm kilega, et tort ei võtaks külge külmkapimaitseid, ja hoia seda vähemalt üle öö sügavkülmas.

Sega kokku täidis, samm 5Foto: Kristi Rebane

Pidupäeval kaunista tort
1. 10–15 minutit enne serveerimist võta tort sügavkülmast välja.
2. Jäätisetordi vormist kättesaamiseks soojenda lauanuga kuuma vee all ja libista seda tordi ning vormi ääre vahel.
3. Kaunista tort füüsalite ja mandlitega ning serveeri.