SAMM-SAMMULT | Pasha moodi kohupiima-jäätisetort
Vaja läheb:
Tordipõhi:
- 100 g digestiiv- või kaeraküpsiseid
- 50 g võid
- ¼ ühe apelsini koorest
Täidis:
- 50 g rosinaid
- 100 g kuivatatud aprikoose
- ¾ ühe apelsini koorest
- 1 sidruni koor ja mahl
- 3 dl vahukoort
- 1 purk suhkruga kondenspiima
- 200 g maitsestamata kohupiimapastat
Kaunistuseks:
- füüsaleid
- mandlilaaste
- mandleid
Torti jätkub kaheksale maiasmokale!
Valmista tordipõhi
1. Purusta küpsised kannmikseris peeneks.
2. Sulata või ja lisa see koos ¼ apelsini riivitud koorega küpsisepurule. Sega puru ühtlaseks.
3. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm lahtikäiva koogivormi põhja.
Sega kokku täidis
1. Pese ja nõruta rosinad, haki aprikoosid ning riivi apelsinilt ülejäänud koor. Riivi koor ka sidrunilt ja pigista sidrunist välja mahl.
2. Vahusta koor pehmeks vahuks.
3. Lisa vahukoorele kondenspiim ja kohupiimapasta ning vahusta kõik ühtlaseks.
4. Sega kohupiima-koorevahule õrnalt hulka kuivatatud puuviljad, tsitruste koor ja sidrunimahl.
5. Vala segu koogipõhjale. Kata koogivorm kilega, et tort ei võtaks külge külmkapimaitseid, ja hoia seda vähemalt üle öö sügavkülmas.
Pidupäeval kaunista tort
1. 10–15 minutit enne serveerimist võta tort sügavkülmast välja.
2. Jäätisetordi vormist kättesaamiseks soojenda lauanuga kuuma vee all ja libista seda tordi ning vormi ääre vahel.
3. Kaunista tort füüsalite ja mandlitega ning serveeri.
Tort valmib 25 minutiga + öö hangumiseks!
Las ootab kapis!
Võid tordi ka lausa nädal enne pidu valmis teha. Nii jääb sulle pidupäeval ainult maiuse lauale tõstmise vaev.
Kommentaarid (0)