Toiduuudised

Kevadpühad karantiinist ei hooli! Küpseta rukkipurune rabarberi-kohupiimakook 

Blogi Jazzinokitchen, 8. aprill 2020, 12:07
Klassikalisele kohupiima-purukoogile on siin mahlasust lisamas rabarber ja purule šokolaadist mekki andmas kakaopulber.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Kevadpühad karantiinist ega kriisist ei hooli ning sel nädalal peab ilma mingi kahtluseta midagi maitsvat ja kohupiimast lauale jõudma. Klassikalisele kohupiima-purukoogile on siin mahlasust lisamas rabarber ja purule šokolaadist mekki andmas kakaopulber.

Kui soovid eriti koogist kooki, siis tee puru 1,5 kogust ‒ nii saad paksema põhja ja purukihi. Koogis on hea ära kasutada see üks õnnetu viimane sügavkülma nurgas istuv rabarberikarp, aga olen kuulnud, et siin-seal olla rabarberi esimesed nupsud juba pea mullast välja pistnud, nii et ehk varsti saab juba ka värskete vartega kooki teha! Rabarberihooaja väliselt saab kook imehea ka näiteks kirsside, vaarikate või sõstardega.

Kui sul juhtub kodus tumedat šokolaadi olema, võid seda kas enne ahju panekut või otse ahjust tulnuna koogile riivida. Siis sulab šokolaad purusse ning lisab krõmpsu tekstuuri.

Rukkipurune rabarberi-kohupiimakook

Rukkipuru:

  • 200 g rukkijahu
  • 70 g suhkrut
  • 100 g võid
  • 1 sl magustamata kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola

Täidis:

  • 250 g rabarberit (puhastatud)
  • 700 g pakikohupiima
  • 150 g hapukoort
  • 80 g suhkrut
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
  • 3 muna

Valmista kooki nii:

Mõõda blenderisse jahu, suhkur, kakao ja sool ning blenderda paar sekundit, kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Lisa ka võitükid ning blenderda, kuni või on jahuga segunenud ning moodustub märja liiva taoline puru. Suru ⅔ purusegust küpsetuspaberiga kaetud 20 x 20 cm koogivormi põhja.