Kevadpühad karantiinist ei hooli! Küpseta rukkipurune rabarberi-kohupiimakook
Kui soovid eriti koogist kooki, siis tee puru 1,5 kogust ‒ nii saad paksema põhja ja purukihi. Koogis on hea ära kasutada see üks õnnetu viimane sügavkülma nurgas istuv rabarberikarp, aga olen kuulnud, et siin-seal olla rabarberi esimesed nupsud juba pea mullast välja pistnud, nii et ehk varsti saab juba ka värskete vartega kooki teha! Rabarberihooaja väliselt saab kook imehea ka näiteks kirsside, vaarikate või sõstardega.
Kui sul juhtub kodus tumedat šokolaadi olema, võid seda kas enne ahju panekut või otse ahjust tulnuna koogile riivida. Siis sulab šokolaad purusse ning lisab krõmpsu tekstuuri.
Rukkipurune rabarberi-kohupiimakook
Rukkipuru:
- 200 g rukkijahu
- 70 g suhkrut
- 100 g võid
- 1 sl magustamata kakaopulbrit
- näpuotsatäis soola
Täidis:
- 250 g rabarberit (puhastatud)
- 700 g pakikohupiima
- 150 g hapukoort
- 80 g suhkrut
- 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
- 3 muna
Valmista kooki nii:
Mõõda blenderisse jahu, suhkur, kakao ja sool ning blenderda paar sekundit, kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Lisa ka võitükid ning blenderda, kuni või on jahuga segunenud ning moodustub märja liiva taoline puru. Suru ⅔ purusegust küpsetuspaberiga kaetud 20 x 20 cm koogivormi põhja.
Koori vajadusel ja haki rabarberivarred, puista koogipõhjale. Sega kohupiim, hapukoor, suhkur ja vanilje omavahel. Klopi juurde munad ning vala rabarberitele. Kõige peale puista ülejäänud puru. Küpseta kooki 180 kraadi juures pöördõhuga 40 minutit ja lase enne serveerimist jahtuda, ideaalis üleöö külmkapis.
Vaata blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)