Toitu peab valmistamise ajal pidevalt proovimaFoto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
7. aprill 2020, 10:46

ALGAJA KODUKOKA ABC | Nipid, kuidas profi kombel oma rooga maitsta ja täiuslikumaks muuta

Leidsid põneva retsepti, jälgisid seda punktipealt, ent esimest lusikatäit põnevil pere silmade all maitses taipad – see on hirmuäratavalt maitsetu. Mis nüüd teha? Kes on süüdi?

Leidsid põneva retsepti, jälgisid seda punktipealt, ent esimest lusikatäit põnevil pere silmade all maitses taipad – see on hirmuäratavalt maitsetu. Mis nüüd teha? Kes on süüdi?

Kuidas see nii sai juhtuda? Sa tegid ju kõik täpselt nagu vaja. Nojaa, suisa eeskujulikult! Aga sa unustasid ühe asja – sa ei maitsenud oma toitu. Sa valmistasid retsepti, mitte rooga.

Oleks sa vaevunud töö käigus sööki mekkima, oleks sa taibanud, et see keedus vajab midagi enamat. Näiteks kui tegu oli supiga, siis oleks pidanud rohkem soola panema. Koogitainas oleks äkki veidi enam suhkrut tahtnud? Või vastupidi – veidi enam haput ja vähem suhkrut?

Edasi lugemiseks: