Lihatoidu retseptid

Paks lihapallisupp 

Tiina Lebane, 15. aprill 2020 08:35
Paks lihapallisuppFoto: Jaan Heinmaa
See on supp, kus lusikas tõesti püsti seisab! Tummise, aga mahedamaitselise supikraami sisse sobivad eriti hästi veisehakklihast lihapallid, mis on maitsestatud jahvatatud vürtspipraga. Kui teed pallikesed varem valmis (või kasutad poest ostetuid), siis valmistad väärt kõhutäie hoopis kiiresti. Veidi värsket sidrunimahla portsjonile on vaat et kohustuslik! 

Kogus: kuuele

Koostisosad
LIHAPALLITAINAS
0.5 kg Kvaliteetne veisehakkliha
1 tk Keskmine sibul
2 peotäit Petersellilehed
2 dl Riivsai
1.5 tl Sool
0.5 tk Purustatud must pipar
0.5 tl Jahvatatud vürtspipar
SUPP
1 tk Sibul
2 tk Suur porgand
Õli praadimiseks
0.5 tl Cayene pipart
1.2 l Aedvilja- või kanapuljong
1.5 dl Punased kiirkeeduläätsed
1.5 dl Niitnuudlid
Sool
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine

2. Vahepeal  puhasta ja haki supisibul peeneks, koori ja riivi porgandid jämeda riiviga. Kuumuta poti põhjas paar supilusikatäit õli ja prae selles sibulat-porgandit 5–6 minutit, sega aeg-ajalt. Puista köögiviljadele Cayenne`i pipart ja kuumuta segades  minuti jagu.

3. Vala potti puljong ja lase keema tõusta. Lisa potti läätsed ja keeda 5–6 minutit. Siis lisa niitnuudlid ja ahjust lihapallid ning keeda veel umbes 5 minutit, kuni läätsed ja nuudlid on pehmed. Maitsesta supp soolaga. Serveerides pigista igale portsjonile värskenduseks pisut sidrunimahla.