Lihatoidu retseptid

Beebihai, hakklihast! 

Tiina Lebane, 9. aprill 2020, 09:33
HakklihaidFoto: Tiina Lebane
Toiduga ei mängita, ütleb rahvatarkus. Aga vahel, kui pered kodused ja lapsed käepärast, võib ju ometi veidi vallatleda! Tegelikult üsna tavaline kotletitainas muutub õige lihtsalt hirmuäratavaks ja samas muhedaks hakklihahaiks. See on tore pereroog igas mõttes – kõik teevad ja söövad!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
40 g Täisterasai
1 tk Sibul
500 g Hakkliha
1 tk Muna
1.5 tl Sinep
Sool
Must pipar
Paprikapulber
Õli

HAIDE TEGEMISEKS
Mandlilaastud
Maisikrõpsud
Paks majonees
Ketšup

Valmistamine

1. Pane sai külma vee sisse paisuma. Puhasta sibul ja haki peeneks. Lisa hakklihale veest kuivaks pigistatud sai, hakitud sibul, muna, sinep ja maitseained. Sega ühtlaseks tainaks ja vormi sellest kuus hai kuju meenutavat kotletti – ümarat ja ühest otsast jämedamat.

2. Prae kotletid pannil õlis igast küljest läbi. Lase jahtuda.

3. Lõika haikotleti jämedamasse otsa ava suu jaoks, tee kotleti peale, külgedele ja peenemasse otsa lõiked ning torka maisikrõpsud uimedeks ja sabaks. Pane veidi ketšupit „suhu“ ja säti mõned mandlilaastud hammasteks. Viimaseks tõsta noaotsa või hambatikuga majoneesitilgad silmadeks.

Samal teemal

23. aprill 2020, 09:18
Riivleiva-pestokattega kala ahjukartulitega