Munavalge annab pudrule õhulise tekstuuri, banaan aga lisab magusust ja muudab pudru kreemjaks.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
19. aprill 2020, 05:34

UUED MAITSED HOMMIKULAUAS: banaani ja munavalgega odrahelbepuder

Hommikusööki ei kutsuta asjata päeva tähtsaimaks söögikorraks. Tõhus puder hoiab pikal päeval meele erksa ja tuju rõõmsana. Proovi koduse moosisilma ja võikilluga pudru asemel vahelduseks midagi põnevamat.

Munavalge annab pudrule õhulise tekstuuri, banaan aga lisab magusust ja muudab pudru kreemjaks. Lisaks on mõlemad suurepärased valguallikad, sobides ideaalselt alustama tegusat päeva.

Banaani ja munavalgega odrahelbepuder

Vaja läheb (neljale):

  • 4 dl piima
  • 8 dl vett
  • 5 dl odrahelbeid
  • 3 banaani
  • 3 munavalget
  • 1 dl pohli
  • 2 sl mooniseemneid
  • soola

Valmista putru nii:
1. Mõõda potti vesi ja piim ning kuumuta keemiseni.
2. Lisa potti odrahelbed, üks õhukeselt viilutatud banaan ja veidi soola.
3. Keeda putru aeg-ajalt segades 3−4 minutit, võta pudrupott pliidilt ja lase kaane all paar minutit haududa.
4. Eralda munavalged ja klopi need jõuliselt kuuma pudru sisse, kuni puder muutub kreemjaks ning õhuliseks. Putru rohkem tulele panema ei pea, sest kuum puder kuumutab munavalge ise turvaliselt läbi.
5. Jaga puder kaussidesse, tõsta peale banaaniviilud, pohlad ja mooniseemned ning nautige perega putru kohe.

Aega kulub 10 minutit!