Toiduuudised

UUED MAITSED HOMMIKULAUAS: pesto ja idudega rukkihelbepuder 

Kristi Rebane; Nipiraamat, 4. aprill 2020 06:46
Proovi koduse moosisilma ja võikilluga pudru asemel vahelduseks midagi põnevamat.Foto: Kristi Rebane
Hommikusööki ei kutsuta asjata päeva tähtsaimaks söögikorraks. Tõhus puder hoiab pikal päeval meele erksa ja tuju rõõmsana. Proovi koduse moosisilma ja võikilluga pudru asemel vahelduseks midagi põnevamat.

Pesto ja idudega rukkihelbepuder

Vaja läheb (neljale):

  • 3 dl piima
  • 9 dl vett
  • 6 dl rukkihelbeid
  • 4 sl päevalille- või muid meelepäraseid seemneid
  • 2 peotäit rukolat
  • 2 peotäit idusid
  • 4 tl pestot
  • 4 sl riivjuustu
  • soola

Valmista putru nii:
1. Mõõda vesi ja piim potti ning kuumuta keemiseni.
2. Lisa potti rukkihelbed ja enamik seemnetest, jättes veidi ka pudru peale puistamiseks.
3. Keeda putru aeg-ajalt segades 3−4 minutit, maitsesta soolaga. Võta pudrupott pliidilt ja lase sel kaane all paar minutit haududa.
4. Samal ajal pese ning nõruta rukola ja idud.
5. Jaga puder kaussidesse, lisa igasse kaussi rukolat ja idusid, teelusikatäis pestot ning supilusikatäis riivjuustu. Puista peale ülejäänud seemned ja sööge perega putru kohe.

Aega kulub 10 minutit!

Samal teemal

01.04.2020
Lapsepõlvest pärit maitsed: gluteenivabad Valeri küpsised
30.03.2020
10 TÕDE TATRAST: kuhu sobib, kuidas valmistada ja mida peaks vältima
22.03.2020
MÕNUS VAHEPALA: rohelised sidrunimuffinid spinatiga
17.03.2020
Puder on popp nii hommiku-, lõuna- kui õhtueinena