Proovi koduse moosisilma ja võikilluga pudru asemel vahelduseks midagi põnevamat.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
4. aprill 2020, 06:46

UUED MAITSED HOMMIKULAUAS: pesto ja idudega rukkihelbepuder

Hommikusööki ei kutsuta asjata päeva tähtsaimaks söögikorraks. Tõhus puder hoiab pikal päeval meele erksa ja tuju rõõmsana. Proovi koduse moosisilma ja võikilluga pudru asemel vahelduseks midagi põnevamat.

Pesto ja idudega rukkihelbepuder

Vaja läheb (neljale):

  • 3 dl piima
  • 9 dl vett
  • 6 dl rukkihelbeid
  • 4 sl päevalille- või muid meelepäraseid seemneid
  • 2 peotäit rukolat
  • 2 peotäit idusid
  • 4 tl pestot
  • 4 sl riivjuustu
  • soola

Valmista putru nii:
1. Mõõda vesi ja piim potti ning kuumuta keemiseni.
2. Lisa potti rukkihelbed ja enamik seemnetest, jättes veidi ka pudru peale puistamiseks.
3. Keeda putru aeg-ajalt segades 3−4 minutit, maitsesta soolaga. Võta pudrupott pliidilt ja lase sel kaane all paar minutit haududa.
4. Samal ajal pese ning nõruta rukola ja idud.
5. Jaga puder kaussidesse, lisa igasse kaussi rukolat ja idusid, teelusikatäis pestot ning supilusikatäis riivjuustu. Puista peale ülejäänud seemned ja sööge perega putru kohe.

Aega kulub 10 minutit!