Küüslaugukoored keevad puljongiksFoto: Toidutare
Toiduuudised
1. aprill 2020, 16:21

NUTIKAS NIPP | Hoia küüslaugu koored alles, neist tõuseb palju kasu!

Olukorras, kus kodus kokatakse rohkem kui kunagi varem, on jäätmete vähendamise ideed väärtuslikud. Üks nippe on keeta neist maitsvaid puljongeid.

Väga hea puljongi saab näiteks küüslaugukoortest. Küüslauku kulub praegu usutavalt samuti rohkem kui tükil ajal varem. Seetõttu pane koored kõrvale kuniks neid on kogunenud paras peotäis.

Pista peotäis koori pisemasse potti koos paari klaasi veega ja näpuotsa soolaga. Keeda tasasel tulel, kuniks koored on kaotanud värvi. 

Seejärel kurna vedelik ja kasuta seda suppidesja hautistest köögiviljase maitseandjana. Leemel on mõnusalt küüslaugune maitse, ent puudub lõhn ja äkilisus. 

Meie tegime küüslaugu leemega hautatud spargleid ja see mekk oli imeline! Samuti ons ee leem, mida lisada näiteks hautatud kapsastele või kanasupile.