Mõnus kevadine ilm on kui loodud grillimiseks. Need retseptid on jõukohased ka neile, kes esimest korda grilli näevad. Täna, 16. mail on ka rahvusvaheline grillipäev!
Klikka retseptil: Kõige lihtsam ja lollikindlam vanakooli šašlõkk
See retsept on peaaegu lollikindel, kui järgida kolme olulist parameetrit: osta võimalikult hea parajalt läbikasvanud värske liha, teha meelepärane marinaad ja siis koos kallimatega mõnusalt hõõguvatel sütel parajaks küpsetada. Väga lihtne - nagu ikka parimad asjad elus.
Klikka retseptil: Tomati-jogurtimarinaad grill-lihale
Sobib sealihale, kanale, lambalihale.
Klikka retseptil: Õlle-meemarinaad grillitud sealihale
Magusmõru marinaad on paljude arvates sealihale parim.
Klikka retseptil: Tomatine grillmarinaad kanalihale
Kana kintsuliha on grillimiseks parem kui filee, mis kipub ka marinaadis kuvaks jääma.
Klikka retseptil: Grillitud liharullid sinihallitusjuustuga
Liharulle valmistades lõika juba algul õhemad lõigud, siis ei ole tarvis liha palju vasardada – liigne n-ö nätsutamine muudab liha tuimaks.
Klikka retseptil: Grillitud suvikõrvitsad parmesaniga
Noored kodumaised suvikõrvitsad maitsevad koos värskete ürtidega küüslaugu-oliiviõlimarinaadis imehead. Riivi vaid serveerides parmesani peale.
Klikka retseptil: Grillitud šampinjonid sinihallitusjuustuga
Nende suupistete valmistamisel võid kasutada nii Merevaiku kui ka erineva maitsestusega toorjuustusid. Sel moel saad iga kord uue maitsenüansi. Valmista seenekübaraid kas grillil või ahjus.
Klikka retseptil: Aasiapärases sahvrimarinaadis sea sisefilee grillitud kapsaga
Retseptis on ära toodud küll kallis ja peen sisefilee, ent võid selle asendada meele- ja käepärase lihaga. Ka kanakintsud sobiksid selle marinaadiga kenasti, lühenda siis vaid grilliaega.
Klikka retseptil: Vürtsikad ribid
Pehmeks küpsenud maitsekad ribid on vürtsikust saanud ingverilt. Kasuta väiksemaid sea- või lambaribisid.
Klikka retseptil: Itaaliapärased grillitud räimed
Kala on mugav grillida spetsiaalse resti vahel. Ka väiksemad kalad, nagu räimed, püsivad selle vahel kenasti ega kuku läbi resti ning neid on lihtne korraga ümber pöörata.
Klikka retseptil: Grillitud õuna-kohupiima topeltvõileivad
Grillmagusroog, milles õunte, kaneeli ja kohupiima tuntud kooskõla saab teravust ingverilt või muskaatpähklilt.
Kommentaarid (0)