Kapsahautis.Foto: PantherMedia/Scanpix
Lõunasöögi retseptid
29. märts 2020, 09:55

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Laste lemmiktoit – kapsahautis riisi ja hakklihaga, lihtne ja soodne

Kuna kriisid räsivad lisaks meie sissetulekutele ka veel midagi tähtsamat: meelerahu ja turvatunnet, tuleb appi kutsuda lapsepõlve lemmikmaitsed, mis suurepäraselt turvatoitudena ja loomuliku rahustina toimivad. Jagan täna teiega üht lemmikrooga oma lapsepõlvest, mida on kaasajastanud Metsküla Algkooli kokad. Ja seal koolis on see toit üks laste lemmikuist!

Kapsa-riisi-hakkliha hautis 8-10-le

Vaja läheb:

  • 750 g head hakkliha
  • 500 g porgandeid, jämedalt riivitud või kuubikuteks lõigatud
  • 1 kg värsket kapsast, ribastatud
  • 1 sibul, hakitud
  • 2 küüslaugu küünt, hakitud
  • 250 g riisi
  • 500 ml vett
  • 1 tl kuivatatud ingverit
  • (kui on, väike peotäis kuivatatud puravikke)
  • soola ja pipart
  • värskeid ürte
  • õli pruunistamiseks

Pruunista hakkliha paksu põhjaga poti põhjas vähese õli sees. Lisa sibul ja küüslauk ning pruunista veel veidi. Seejärel lisa kapsas ja porgand.

Kalla peale kuum vesi ning hauta köögiviljad peaaegu pehmeks. Seejärel lisa riis (ning puravikud) ja hauta, kuni kõik on parajalt pehme.

Maitsesta soola, ingveri ja pipraga. Serveeri värske maitserohelisega ning mõne toorsalatiga.

Mõnusa kiiksuga lapsepõlve maitse!