Kiirelt valmivad saiakesed ei vaja aega kerkimiseks, sest kergitamistöö teeb ära küpsetuspulber. Vaja vaid ained kokku segada ja ahju panna. Saiakesed maitsevad parimad ahjusoojana.
Koostisosad
7.5 dl Nisujahu
4 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
150 g Toasoe või
3.5 dl Hapupiim
TÄIDIS
75 g Toasoe või
0.5 dl Suhkur
2 tl Jahvatatud kaneel
Muna määrimiseks
Pealeraputamiseks pärlsuhkrut
7.5 dl Nisujahu
4 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
150 g Toasoe või
3.5 dl Hapupiim
TÄIDIS
75 g Toasoe või
0.5 dl Suhkur
2 tl Jahvatatud kaneel
Muna määrimiseks
Pealeraputamiseks pärlsuhkrut
Valmistamine
16-20 tk
1. Kuumuta ahi 220 kraadini.
2. Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa toasoe või ja näpi kuivainetega läbi. Lisa hapupiim ja sega pehmeks tainaks. Jaga tainas 16-20 muffinivormi.
3. Sega toasoe või, suhkur ja kaneel. Tee igasse tainaportsu auk ja pane sinna teelusikatäis täidist. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale pärlsuhkrut.
4. Küpseta 13-15 minutit kuni saiad on kuldpruunid. Võta ahjust ja lase rätiku all jahtuda.
Kommentaarid (0)