Küpsetised

Lihtsad kaneelisaiakesed  

Pille Enden, 24. aprill 2020, 08:27
Foto: Jaan Heinmaa
Kiirelt valmivad saiakesed ei vaja aega kerkimiseks, sest kergitamistöö teeb ära küpsetuspulber. Vaja vaid ained kokku segada ja ahju panna. Saiakesed maitsevad parimad ahjusoojana.

Koostisosad
7.5 dl Nisujahu
4 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
150 g Toasoe või
3.5 dl Hapupiim
TÄIDIS
75 g Toasoe või
0.5 dl Suhkur
2 tl Jahvatatud kaneel
Muna määrimiseks
Pealeraputamiseks pärlsuhkrut

Valmistamine

16-20 tk

1. Kuumuta ahi 220 kraadini.

2. Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja vanillisuhkur.  Lisa toasoe või ja näpi kuivainetega läbi. Lisa hapupiim ja sega pehmeks tainaks. Jaga tainas 16-20 muffinivormi.

3. Sega toasoe või, suhkur ja kaneel. Tee igasse tainaportsu auk ja pane sinna teelusikatäis täidist. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale pärlsuhkrut.

4. Küpseta 13-15 minutit kuni saiad on kuldpruunid.  Võta ahjust ja lase rätiku all jahtuda.