Küpsetised

Kohupiimakook kakao-purutainaga  

Pille Enden, 27. märts 2020, 16:07
Kohupiimakook kakao-purutainaga Foto: Jaan Heinmaa
Krõbeda kakaotaina ja kohupiimatäidisega kook valmib üsna vähese ajaga ja lihtsalt.  Purutainasse võib nisujahu asemel panna ka täistera-, spelta- või rukkijahu. Pidulikumal puhul võib koogi kaunistada meelepäraste kommidega. 

Koostisosad
KAKAO-PURUTAINAS
4.5 dl Nisujahu
1 dl Kakaopluber
1.5 dl Suhkur
180 g Või (pluss vormi määrimiseks)
Sool
TÄIDIS
400 g Kohupiim
3 tk Muna
2 dl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
1 dl Hapukoor
1 dl Maisitärklis

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 180 kraadini.

2. Sega kokku kõik täidise ained. Et segu jääks hästi ühtlane, töötle mikseri või saumikseriga läbi.

3. Taina valmistamiseks sega omavahel jahu ja kakao, sõelu kaussi. Sega hulka suhkur ja sool. Lisa tükeldatud külm või ja haki noaga või mudi sõrmedega peeneks pudiks. Jaga segu visuaalselt kolmeks.

4. Kata 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Pane 2/3 tainapurust põhjaks ja suru külgedele u 3-4 cm kõrgusele. Tõsta tainale täidis, silu pealt ja kata ülejäänud tainapuruga.

5. Küpseta ahjus 40 minutit kuni tainas on krõbe ja täidis keskelt katsudes tahe. Võta ahjust, lase jahtuda ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi.